Uykusuzluk alkolik yapabilir

Düzenleyen:
Uykusuzluk alkolik yapabilir

SAĞLIK Haberleri

Türk Uyku Tıbbı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oya İtil, “imsonia” adı verilen uykusuzluk hastalığının alkol bağımlılığına yol açabileceğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Uyuyamayan kişilerin kendi kendilerini tedavi etmek için alkole yöneldiğini belirten Prof. Dr. İtil, “Oysa bu durum tam tersi etki ederek tablonun çok daha ağırlaşmasına yol açıyor ve alkol bağımlılığına kadar ilerleyebiliyor.  Alkol, uykunun derin uyku ve REM uykusu bölümlerini baskılayarak, daha yüzeysel uyunmasına yol açar. Bedenin gerçek uykuda yapması gereken onarımları gerçekleştirmesini engeller. Kişi uykusuzluğu giderek daha ciddi boyutta yaşarken alkol ihtiyacı da artmaya başlar. Bu da uyku ritmi ve kalitesini ileri derecede bozar. Sonuçta kronikleşmiş uykusuzluk, kronikleşmiş alkol bağımlılığı ile çoğalarak iki büyük probleme dönüşür” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...