Hastanelerde bitkisel tedavi

Düzenleyen:
Hastanelerde bitkisel tedavi

SAĞLIK Haberleri

Halk arasında kocakarı ilaçları olarak adlandırılan ‘bitkisel tedavi’, pilot olarak seçilecek hastanelerde bilimsel tıbba destek olarak devreye girecek

İsmail Sonsuz ANKARA
Hekimler tarafından, hastaların doktora gitmemesine sebep olduğu gerekçesiyle tepki gösterilen ve halk arasında kocakarı ilaçları olarak adlandırılan ‘bitkisel tedavi’ artık polikliniklerde standartlara uygun olarak verilecek. Söz konusu uygulama şu şekilde gerçekleştirilecek:
∂ Önümüzdeki yıl, pilot olarak seçilecek hastanelerde açılacak ‘tamamlayıcı tıp poliklinikleri’, bilimsel tıbba destek olarak devreye girecek. 
∂ Tamamlayıcı tıp kapsamındaki tedavi, bitkisel ürün ve hizmet sunucularıyla ilgili kalite ve güvenliğin sağlanması hedefiyle standartlar belirlenecek; bu alan denetim altına alınacak.
∂ Tamamlayıcı tıbbın, tıp eğitimine ve sağlık uygulamalarına entegrasyonu sağlanacak ve bu alanda yapılacak bilimsel çalışmalar desteklenecek.
∂ Tamamlayıcı tıp uygulamalarının, sertifikalı tabipler tarafından ve alanlarıyla sınırlı kalmak şartıyla diş tabipleri tarafından sağlık kuruluşları bünyesinde uygulanması sağlanacak. 
∂ Çalışma kapsamında, ruhsatlandırma ve sertifikasyon hizmetleri artırılacak.
∂ TV’lerde rastgele bitkisel ilaç olarak satılan ürünlerin denetimleri artırılacak.

KORNEA NAKLİ YAPILACAK

Iraklı çocuklar ışığı Türkiye’de görecek

Telafer’de, bahçede oynadıkları sırada atılan bomba sebebiyle yüzlerinden yaralanan ve görme kabiliyetlerini büyük oranda kaybeden Iraklı Türkmen kuzenler Abdullah El-Mahmud (16) ve Bessem El-Mahmud (11) Türkiye’de şifa bulacak. Sağlık Bakanlığı Ulucanlar Göz Hastanesinde çocukların tedavi planlamaları yapılacak, kornea nakli için bir dizi ameliyat gerçekleştirilecek. Göz Hastalıkları Uzmanı ve Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Pelin Yılmazbaş, “Ailesinin Irak’tan getirdiği çocuklarımızdan birinin sağ, diğerinin ise maalesef sol gözü savaşa kurban verilmiş. Her iki çocuk için ameliyat şanslarının olup olmadığı belirlenecek. Tedavinin bitiminde de estetik açıdan gerekli uygulamalar yapılacak” dedi. AA

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...