Akıllı saatler can kurtaracak

Düzenleyen:
Akıllı saatler can kurtaracak

Ekonomi Haberleri

Dünyanın ilk kardiyo ürünü olan ve üzerinde kalp hızı monitörü bulunan TomTom Runner kullanıcısının kalp grafisini çıkarıp 24 saat boyunca analiz yapıyor

Ömer TEMÜR

 Dünyada yılda 1 milyondan fazla akıllı saat satışa yapan teknoloji devi TomTom, spor saat serisi TomTom Runner ve TomTom Touch ile Türkiye pazarına girdi. Dünyanın ilk kardiyo ürünü olan TomTom Runner kalp hızı monitörüyle geliyor. 24 saat boyunca sporcunun nabzını ölçen ve kalp grafisini çıkaran akıllı spor saati acil durumlarda can kurtaracak. TomTom Türkiye Genel Müdürü Enis Yücesan, yeni modellerin piyasadaki mevcut ürünlere göre çok daha hassas ölçümler yapabildiğini belirterek, “Türkiye’de henüz ilk defa satışa çıkıyor. Globalde yüzde 27 payımız var. Türkiye’de ilk yıl 10 bin satış yapmayı hedefliyoruz. Böylece bu yıl yüzde 25 pazar payı almayı planlıyoruz. İkinci yıl ise payımızı yüzde 50’ye çıkaracağız. Satışlar bütün spor mağazalarında, teknoloji mağazalarında ve internette olacak. Lisanslı sporcular ile spor salonuna giden veya haftada birkaç gün spor yapan kişileri hedefliyoruz. Spor Bakanlığı ve Spor AŞ ile görüştük. Touch isimli bilekliğimizle ise Türkiye’deki herkesi hedefliyoruz” dedi. 
Ataköy’de düzenlenen İstanbul Maraton ve Spor Fuarı’nda tanıtılan TomTom’un aktivite bilekliği TomTom Touch tüm gün kalp atışlarıyla bilekten vücut kompozisyonunu analiz edebiliyor. Dünyanın ilk kas ve yağ oranını ölçen bilekliği olan TomTom Touch, kalori ve adım sayma gibi işlemlerin yanında multisport özelliğiyle yapılan tüm spor aktivitelerinin takibini yapıyor. TomTom Touch Türkiye’de 699-749 TL’lik etiketle satışa sunuluyor. 
ÜÇÜ BİR ARADA
Dünyanın ilk kardiyo ürünü olan TomTom Runner ise aynı zamanda dünyanın ilk GPS’li ve müzikli spor saati olma özelliği taşıyor. 3 GB hafızası ile 500’den fazla şarkı yüklenebiliyor. 11 saat batarya ömrüne sahip olan Runner, 40 metreye kadar su geçirmiyor. Kullanıcıların kalp grafisini çıkaran ve otomatik olarak uyku düzenini takip eden Runner, ayrıca yarış modunda verileri önceki performansınızla karşılaştırıyor. 3 farklı modelle satışa sunulan TomTom Runner’ın fiyatı 699’dan başlıyor 1.199 liraya kadar çıkıyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...