Başkan konuştu, Dolar 1.90'dan döndü

- Güncelleme:
Başkan konuştu, Dolar 1.90'dan döndü

Ekonomi Haberleri

Yüksek gelen dış ticaret açığıyla fırlayan faiz ve dolar, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamalarıyla geriledi. Başçı, "Gerekirse tedbir alırız" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, İstanbul Uluslararası Finans Kongresi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. "İki gündür likidite politikasında daha sıkı duruşa geçtik. Herhangi bir tedbir almak gerekirse dövizdeki tansiyonu düşürmek üzere önümüzdeki hafta tedbir alabiliriz" diyen Başçı, ilk başvurulacak aracın kısa süreli ek parasal sıkılaştırma olacağını belirtti. MB Başkanı rezerv opsiyon mekanizmasının ise otomatik dengeleyici bir araç olduğunu söyledi ve bu mekanizmada sık değişiklik gerekmediğini ekledi.
DOLAR VE FAİZ GERİLEDİ
Başçı'nın açıklamaları sonrası gün içerisinde 1,8956 liraya kadar tırmanan dolar 1,88 seviyesinin altına geriledi.
Dış ticaret açığının beklentilerin üzerinde çıkmasıyla yüzde 6'yı aşan faiz ise Başçı'nın açıklamasının ardından yüzde 6'nın altına geriledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...