Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın çıktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana'da bulunan Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın çıktı. Valilik, 12 cenazeye ulaşıldığını, 22 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. 31 öğrencinin kaldığı yurtta, 12 öğrenci ile 1 yurt çalışanı hayatını kaybetti, 22 öğrenci yaralandı.

AB BAKANI ÖMER ÇELİK: 13 KAYBIMIZ VAR

AB Bakanı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Ben Brüksel'deyim. Olayı duyunca Vali beyi aradım. Aladağ ilçesinde zaten kendisi. 13 kaybımız var, Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. İçişleri Bakanı ile görüştük. Milli Eğitim Bakanımızla birlikte Adana'ya geçiyorlar. Ben de temaslarımı yapıp direkt Adana'ya uçacağım. Acı bir haber. 13 kardeşimizin hayatını kaybetmesi. Türkiye'nin başı sağolsun. Olay nasıl oldu araştırılacak. Umarım sayı artmaz ama benim aldığım bilgilerde durum açıklığa kavuşuncaya kadar çelişkiler olabilir. Vali beyden aldım ben de 13 ölü sayısını. Resmi açıklamayı yaparlar. İlk aldığım bilgiler bu şekildeydi. Elektrikten kaynaklanmış olabileceğini değerlendiriyorlar"

ADANA VALİSİ: 12 CENAZEYE ULAŞTIK

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı." dedi.

ADANA İTFAİYE DAİRE BAŞKANI : 11 ÖĞRENCİ, 1 ÇALIŞAN HAYATINI KAYBETTİ

Yangınla ilgili bilgi kirliliği sürerken NTV'de canlı yayına bağlanan Adana İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan, yangında 12 öğrenci ile birlikte 1 çalışanın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

CAMLARDAN ATLADILAR

Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi. Yaralanan öğrenciler hastanelere kaldırıldı.

YANGINDA HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRENCİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın çıktı
DUMANDAN ETKİLENEN VE YANGINDAN KAÇARKEN YARALANANLAR VAR

Bu öğrencilerden olay sırasında yaralananlar olduğunu aktaran Demirtaş, "Olayda ilk belirlemelere göre 13 öğrencimiz yaralandı. İlk tespitlere göre yangında ölen yok. Öğrencilerimizden bazıları dumandan etkilenmiş, kiminde kaçarken meydana gelen kırıklar var. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı."

Demirtaş, tüm itfaiye, sağlık ve kurtarma ekiplerinin seferber edildiğini bildirerek, kendisinin de olay yerine gitmek üzere hareket ettiğini söyledi.

"Yangının çıkış sebebi araştırılıyor"
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangında 12 cenazeye ulaşıldığını, yaralanan 22 kişinin hastanelere kaldırıldığını belirtti.
Çalışmaların sürdüğünü belirten Demirtaş, "Ümit ediyoruz ki bu sayılar artmaz." dedi.
Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de "Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Umarız ölü ve yaralı sayısı artmaz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım bilgi aldı
Başbakan Binali Yıldırım, öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla ilgili bakanlardan ve Adana Valisi Demirtaş'tan bilgi aldı.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden de yangın dolayısıyla bölgeye giderek, incelemelerde bulunacak.

İşte olay yerinden görüntüler;

Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın çıktı

Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın çıktı

Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın çıktı

Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın çıktı

Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın çıktı

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...