Hollanda'nın en büyük Türk fuarı başladı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Hollanda'nın en büyük Türk fuarı başladı

Ekonomi Haberleri  / AA

Hollanda'da Türk kültürünün tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen ve alanında Avrupa'nın en büyük etkinliği olan çok kültürlülük fuarı "Multifestijn" başladı.

Hollanda'da Türk kültürünün tanıtımı amacıyla 2007 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirilen ve alanında Avrupa'nın en büyük etkinliği olan çok kültürlülük fuarı "Multifestijn" başladı. nbsp;Rotterdam'daki AHOY Kongre ve Sergi Merkezinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen ve 3 gün sürecek fuarı on binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. nbsp;"Yüzbinlerin Buluşması" olarak adlandırılan fuarın açılışına Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral'ın yanı sıra çok sayıda ülkenin büyükelçileriyle diplomatik temsilciler katıldı. nbsp;Kazakistan, Türkmenistan, Bosna Hersek ve Makedonya'nın aralarında olduğu 11 ülkenin stant açtığı, sanattan kültüre, gastronomiden konferanslara değin birçok etkinliğin düzenleneceği fuarda tanınmış sanatçılar da sahne alacak. nbsp;Fuarın açılışında konuşan Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Doğan, her yıl daha da büyüyen bu etkinliğin Avrupa'da Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı yaptığını söyledi. nbsp;Başta Orta Asya cumhuriyetleri olmak üzere çok sayıda ülkenin katıldığı fuarın farklı kültürlerin buluşma noktası haline geldiğine işaret eden Doğan, "Ortak kültürümüzü tanıtıcı bu etkinliği çok önemsiyorum. Farklı kültürler arasında kaynaştırıcı bir rol üstleniyor. Her sene giderek büyüyor, bu sene katılan büyükelçi sayısı bir hayli fazlaydı, bu gurur verici" diye konuştu.
Hollanda'da 7 sene önce başlayan fuarın ülke sınırlarını aşarak Avrupa geneline yayıldığını belirten Multifestijn Yönetim Kurulu Başkanı Arif Yakışır ise yıl içinde aralarında Fransa, Almanya ve Belçika'nın da yer aldığı 6 farklı ülkede daha benzer etkinliği düzenlediklerini kaydetti.
Avrupa'da Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunmayı hedeflediklerine işaret eden Yakışır, bunun yanı sıra farklı ülkelerle kültürleri bir araya getirdiklerini söyledi. Yakışır, bu yılki fuara 100 bine yakın ziyaretçi beklediklerini ifade etti.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...