Skoda Kodiaq iddialı geliyor

Düzenleyen:
Skoda Kodiaq iddialı geliyor

Ekonomi Haberleri

Skoda’nın ilk olarak Paris Motor Show’da tanıttığı Kodiaq yollara çıkmaya hazır. Mallorca’da gerçekleşen lansmanda tanıştığım araç, Superb’deki etkileyici tasarım dili kullanılmış.

Ali Çelik - İspanya

Keskin ve sportif hatlarıyla bakışları üstüne çeken Kodiaq uzun aks aralığı sayesinde de geniş iç mekân sunuyor. Özellikle 104 mm’lik arka diz mesafesi ve 720 l’lik bagaj (koltukları yatırdığınızda 2065 lt) tartışmasız kendi sınıfındaki rakiplerinin üstünde. 2,80 metreye kadar büyük eşyaları yükleme imkânı veriyor. Isıtmalı direksiyon simidi, üç bölgeli klima ve 18 cm ileri geri hareket eden arka koltuklar, ön kapıların içine yerleştirilen şemsiyeler, kapılar açıldığında çıkan koruma unsurları, arka koltuk başlıklarındaki yan destekler ve uzun yolda uyumak isteyenler için iki de katlanmış battaniye gibi 30’dan fazla zekice tasarlanmış ayrıntı bulunuyor. 5 veya 7 koltuk seçeneği ile mart ayında satışa çıkacak Kodiaq ülkemize 1,4 litre TSI benzinli ve 2,0 litre TDI dizel motorlarla gelecek. İlerleyen günlerde Skoda Kodiaq ile ilgili detaylı bir sürüş testi paylaşacağım. 

EN BAŞARILI ÜLKE TÜRKİYE

Skoda Yönetim Kurulu Üyesi Werner Eichhorn global toplantıdaki dünya basınının önünde Türkiye pazarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Türkiye, Skoda’nın bulunduğu ülkeler içinde en başarılısı, tebrik ediyoruz” dedi. Katılımcılardan gelen alkışa biz de tempo tuttuk. Aslında bu alkışı hak eden isim 4 yıldır Skoda Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Tolga Senyücel’di. Bu süreçte Skoda markasını yerli pazarda 18’inci sıradan 10’uncu sıraya yükselten Senyücel, Kodiaq’la markaya yeni hayranlar katacaklarını belirterek şunları söyledi: İlk büyük SUV modelimiz Kodiaq, Skoda için yeni bir sayfa. Tasarımından donanımlarına, motor seçeneklerinden kullanılan teknolojilere kadar tamamen eksiksiz bir ürün. Türkiye’de mart ayında satışa sunacağız  Kodiaq çok beğenildi ve bayilerimizden oldukça fazla ön talep geldi. 2017’de yaklaşık 2.400 adet satmayı planlıyoruz, bu adetlerle SUV pazarında yüzde 4-5 pazar payı almayı hedefliyoruz. Aralık sonunda 40 yetkili bayimizin de açılışını yapacağız.

Skoda Kodiaq iddialı geliyor

Yeni ÖTV oranlarını değerlendiren Senyücel “Aynı model araçlar donanımları sebebiyle farklı ÖTV oranlarına girebiliyor. Fiyat çalışmalarımız devam ediyor. Güvenlik donanımları dışındaki konfor paketlerinde gerçekleşecek kampanyalarla bu artışı asgari düzeyde yansıtmaya çalışacağız. ÖTV’den dolayı sadece ilk gün durağanlık vardı, sonraki günlerde ise aynı yoğunluğumuz devam ediyor” dedi.

 

FIAT 500X DIZEL OTOMATİK SATIŞTA

Fiat 500X’in dizel motorlu ve çift kavramalı otomatik şanzımanlı modeli ülkemizde satışa sunuldu. Cross ve Cross Plus adı verilen 2 donanım seviyesine sahip araç 1,6 litre 120 HP - 320 Nm güç üreten Multijet 2 dizel motora sahip. Aralık ayı boyunca “Düz Vites Fiyatına Otomatik Vites” kampanyası kapsamında 90 bin 900 TL’den başlayan fiyatla bayilerde yerini alan Fiat 500X, 4,3 litrelik yakıt ortalaması ile dikkat çekiyor. 

KARSAN'A İKİ ÖDÜL DAHA

Engelsiz Yaşam Fuarı EYAF’ta “2016 Engelli Dostları Ödül Töreni” kapsamında iki ödüle birden layık görülen Karsan, hem “Engelli Dostu Toplu Taşıma Üretici Firma” hem de “Engelli Dostu Özel Onur Ödülleri”nin sahibi oldu. Fuarda ise yerli üretim özelliği taşıyan ilk ve tek engelli minibüsü Jest dikkat çekti. 

PPG'DEN HIZLI KURUYAN VERNİK

1883 yılından bu yana otomotiv boya ve kaplama sektörüne hizmet veren ve Avrupa’daki her 3 araçtan 2’sinin boya tedarikçisi olan PPG, normal tamir süreçlerinde 30 dakika olan kurutma zamanını araç başına 5 dakikaya indiren ürününü tanıttı. Bu sayesinde işletmeler gün içerisinde daha fazla araç teslim edebilecek. 

HONDA TÜRKİYE BÜYÜYOR

Türkiye’de ilk üretime 1997 yılında Şekerpınar’daki fabrikasında başlayan Honda, iç pazar ve ihracat taleplerindeki artışı karşılamak için büyümeye devam ediyor. Üretim adedini ilk etapta 35 ve arkasından 50 bin adede çıkarmayı hedefleyen şirket, 770 kişilik personel sayısını Yeni Civic ile 940’a ulaştırmıştı. İkinci vardiya için çalışmalarını sürdüren Honda, şimdi 340 yeni çalışan alarak, bin 280 personele ulaşacak.

HYUNDAI IONIQ'E 5 YILDIZ

Elektrikli, hybrid ve plug-in hybrid versiyonları bulunan Hyundai IONIQ standart sunduğu güvenlik donanımları sayesinde EURO NCAP çarpışma testlerinden beş yıldız aldı. Güvenlik açısından da kendini kanıtlayan IONIQ geçtiğimiz günlerde 245 km ile hybrid hız rekorunu kırmıştı.

ÖTV İKİNCİ ELE YÖNELTİYOR

Geçtiğimiz günlerde yeni düzenlemeyle yürürlüğe giren ÖTV artışı, 0 km araçlarda yüzde 3 ile 10 arasında fiyat yükselişine sebep olmuştu. Bu gelişmenin, ‘sıfır’ araçlara ilgiyi zayıflatabileceği, vatandaşların ‘ikinci el’e yönelebileceği belirtiliyor. Otoshops Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan “ÖTV’nin yanı sıra kurlardaki artışın henüz fiyatlara yansımayan ciddi maliyeti var. İlerleyen günlerde bu etki hissedilecek ve fiyatlar artacaktır. Sıfır araçlardaki bu artış, ikinci el araçlara da yansıyacaktır. Uygun fiyatla ikinci el araç almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerekiyor” dedi. Arabam.com Satış Direktörü Sencer Alagöz ise “ÖTV’den dolayı ikinci elde trafiğin arttığını açıkça görebiliyoruz. Özellikle üst sınıf otomobillerde 20 bin TL’nin üzerinde fiyat artışı söz konusu. Ancak ikinci el üst sınıf araçlarda bu artış henüz tam anlamıyla yaşanmadı. Şu anda ikinci el araç bakanlar, avantajlı fiyatlarla araç sahibi olabiliyor” diye konuştu. Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği Koordinatörü Tolga Özgül ise, ÖTV düzenlemesinin ardından şirketlerde araç kiralama yönteminin öne çıkacağını söyledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...