Kapılar kilitli, kazan daireleri depo

Düzenleyen:
Kapılar kilitli, kazan daireleri depo

YAŞAM Haberleri

Adana’da bir öğrenci yurdunda yaşanan yangın faciasından sonra yönetmelikte değişiklik, yeni uygulamalar ve önemler tartışılırken bazı okullar ve yurtlarda yapılan denetimlerin sonuçları şaşırttı.

Sinem Erciyas ANKARA - Mersin'de Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, İlçe İşyeri Sağlık ve Güvenlik (İSG) bürosu tarafından ekim-kasım dönemi yapılan rehberlik, bilgilendirme ve araştırma ziyaretleri kapsamında çıkan sonuçlar birçok okul ve yurdun yangın konusunda alınan tedbirler bakımından yetersiz olduğunu gözler önüne serdi. Tespit edilen eksikler ise şöyle sıralandı: Acil çıkış kapıları içeri doğru açılıyor. Okul ve kurum binaları ile pansiyon ve yurtlar da dâhil yangın kapıları kilitli.  Elektrik panolarında kaçak akım rölesi bulunmuyor. Kazan dairelerinin temizlik ve bakımları yapılmıyor ve depo olarak kullanılıyor. Merdiven ve merdiven boşluğu alanlarında düşme, kayma durumlarına karşı tedbir yok. Çatı ve çatıya çıkan yollar depo alanı olarak kullanılıyor ve bakımları ihmal ediliyor. Çalışanların iş sağlığı güvenliği eğitimleri eksik.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...