3. İstanbul geliyor

Düzenleyen:
3. İstanbul geliyor

Ekonomi Haberleri

Rezidans, home office ve konutların bulunduğu 1500 bölümlük ‘3. İstanbul’ projesinde ayrıca 107 cadde mağazası, 102 de çarşı dükkânı bulunuyor

Döviz bozup TL’ye geçen vatandaşların, bu birikimlerini aktadıkları konut sektöründe dev bir proje daha geldi. 3. İstanbul olarak adlandırılan proje, lansmandan önce satışa çıktı. İlk etabındaki bütün konutların satılması sebebiyle ikinci etabın satışları da lansmandan önce başlatıldı. Projenin tanıtımı, Al Zamil Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhamed Abdullah M. Alzamil, Seha Yapı ve Adese adına İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Atila ile Guzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal’ın katılımıyla gerçekleşti. Seha Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık, 3. Köprü ve 3. Havalimanı gibi projelerle değerlenmesi beklenen projenin 330 bin metrekarelik büyüklüğü ile Başakşehir’in en büyüğü unvanını taşıdığını söyledi. 3. İstanbul’da, 3 konut etabı, rezidans, home office blokları, cadde mağazaları ve çarşısıyla karma bir yapı bulunacak. Konutlarda 2+1’den 5+1’e kadar uzanan farklı tip ve büyüklüklerde 1252 daire bulunuyor. Rezidans ve home office blokları ile bu sayı 1500’e çıkıyor. 3. İstanbul’da ayrıca 107 adet cadde mağazamız ve 102 adet de çarşı dükkân bulunuyor.

Sadece ön talep döneminde 12 bin başvuru aldıklarını, daha sonra sadece ön talep sahiplerine bildirimde bulunarak kapılarını açtıklarını söyleyen Saylık, takip eden günlerde büyük yoğunluk yaşadıklarını ifade etti. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal da 2000 yılından bu yana 4 binin üzerinde onut, AVM ve ticari ünite içeren projeleri hayata geçirdiklerini, Başakşehir’de Bizimevler, Kent Neriva, Kent Ariva, Olimpa AVM, Kent Evila, Olimpia Park Plus, Vadiyaka, Kağıthane’de Meva Evleri ve Kartal’da ise Serrapark Konutları gibi bir çok başarılı projeye imza attıklarını ifade etti. İttifak Holding İcra Kurulu Başkanı Tahir Atila ise, Konya merkezli bir grup olarak 120 ülkeye ihracat gerçekleştirip 4 bin kişiyi istihdam ettiklerini belirterek, 3. İstanbul’un da önemli projelerinden biri olduğunu dile getirdi.
Türkiye’de 1.1 milyar TL’lik proje gerçekleştirdiklerini, 500 milyon TL fon, 120 milyon dolara çimento fabrikası yatırımları bulunduğunu ifade eden Al Zamil Grup Başkanı Abdulhamed Abdullah M. Alzamil ise, gayrimenkulde uzun süreli bir potansiyel barındıran Türkiye’ye yatırımlarının süreceğini ifade etti.

Meydanı, Taksim’in 2 katı
Toplamda 116 bin metrekareye yaklaşan proje arazisinin 85 bin metrekaresinde yeşil alan, yürüme yolları, spor alanları bulunuyor. Bu alanlarda; kapalı yüzme havuzlarından, SPA alanlarına, PlayStation odasından hobi atölyelerine kadar farklı çeşitli sosyal alanlar bulunuyor. Taksim Meydanı’nın 2 katı büyüklüğünde Kent Meydanı bulunan projenin en temiz hava koridorunda olduğu, Avrupa’nın en büyük botanik parkına komşu olduğu belirtildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...