İnovasyonun lideri TEB, 25 bin kişiye geleceği deneyimletti

Düzenleyen:
İnovasyonun lideri  TEB, 25 bin kişiye geleceği deneyimletti

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisinin bu yıl beşinci defa gerçekleştirdiği Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında, TEB tarafından kurulan RE- PLAY alanında yaklaşık 25 bin kişi sporun geleceğini deneyimledi.

3 gün boyunca ziyarete açık kalan RE-PLAY alanında tüm projeler yoğun ilgi görürken, oyunlaştırılmış projelerle eğlenceli ve farklı içerikler ziyaretçilerle buluştu. RE-PLAY alanında, hem sporcuyu geliştirmeye yönelik teknolojik gelişimler görüldü hem de oyunlaştırılmış çalışmalarla teknolojiler eğlenceli bir ortamda katılımcılara anlatıldı.

Türkiye İnovasyon Haftası’nın son gününde İstanbul Kongre Merkezi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, RE-PLAY alanını gezerek, Altınordu alt yapısından yetişen minik sporcularla sohbet etti. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici’nin ağırladığı ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, masa tenisi ve futbol ile ilgili geleceğin teknolojilerini denedi. 

İnovasyon Haftası kapsamında sporun geleceğine odaklanan TEB’in oluşturduğu “RE-PLAY”de geleceğin spor ve antrenman teknolojilerini yerinde gören Erdoğan, Dijital Tenis, İnovatif Futbol Antrenmanı,  T-T-T / İnteraktif Masa Tenisi, Bisiklet Antrenmanı Simülasyonu ve We Are Tennis sanal gerçeklik uygulaması gibi deneyim alanlarını ziyaret etti.

TEB’E “Girişimcilik Özel Ödülü” 

Türkiye İnovasyon Haftası’nda Türk Ekonomi Bankası (TEB) “TİM İnovasyon Ödülleri Girişimcilik Özel Ödülü”nün sahibi oldu.

Ödül töreninden sonra konuşan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Günümüzde rekabetten sıyrılmanın tek yolunun inovasyon olduğuna inanıyoruz. İnovasyona ve katma değere dayalı ekonomiyi ülkenin geleceği olarak gören “İyi Banka” vizyonumuz ile Girişim Bankacılığı’ndan KOBİ Bankacılığı’na ve Kadın Bankacılığı’na kadar bu alana bütünlüklü bir anlayışla yatırım yapmaya devam ediyoruz. Türkiye İnovasyon Haftası’nın beşinci yılında stratejik partnerlerinden biri olarak ülkemizde inovasyonu gündeme taşımaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Bugün aldığımız ‘Girişimcilik Özel Ödülü’, bankacılık sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırdığımız çalışmalarımızın en güzel sonuçlarından biri oldu” dedi.

“Sektöre yeni anlayış KAZANDIRDIK” 

Bankacılık sektöründe fark oluşturan ‘Danışman Banka’ olmayı başardıklarını belirten Leblebici “2005’ten bu yana ‘KOBİ’lerin Danışman Bankası’ söylemiyle Türkiye’de bankacılık sektörüne yeni bir anlayış kazandırdık. Bugün, IFC tarafından KOBİ bankacılığında dünyaya örnek gösterilen en iyi üç bankadan biriyiz.

KOBİ’lere sadece finansal destek sağlamakla kalmıyor; işlerini büyütebilmeleri, rekabette güçlenebilmeleri ve sahip oldukları finansmanı doğru kullanabilmeleri için ihtiyaç duydukları eğitim ve danışmanlık desteğini de sağlıyoruz. Sektörde birçok ilki gerçekleştirerek farklı bir konum edindiğimiz TEB KOBİ Akademi, TEB KOBİ TV ve TEB KOBİ Danışmanları gibi projelerimizle bugün, dünyaya örnek gösterilen, projelerini yurt dışına ihraç eden bir banka konumuna ulaştık” dedi.

En kapsamlı Girişim Bankacılığı 

Türkiye’nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı ile girişimcilere projelerinin fikir aşamasından ticarileşme aşamasına kadar ihtiyaç duydukları her alanda bilgi, eğitim ve danışmanlık desteği sağladıklarını belirten Leblebici “2013 yılında İstanbul Ataşehir’de TEB Girişim Evi açtık. Burada katma değerli iş fikirleri olan, inovatif bakmayı başarabilen tüm girişimcilere ‘Danışman Banka’ anlayışımızla hiçbir karşılık beklemeden ihtiyaç duydukları her konuda yol gösteriyoruz. Girişim Evi konseptini İstanbul dışındaki girişimcilere de ulaştırmak ve onların da yenilikçi iş fikirlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla Anadolu’ya yayma kararı aldık ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile birlikte TİM-TEB Girişim Evleri açmaya başladık. İstanbul, İzmir, Denizli, Gaziantep, Trabzon, Mersin, Bursa, Konya ve Edirne olmak üzere 9 ilde açılan Girişim Evleri’nin sayısını artırarak girişimcilere finansal ve finansal olmayan imkânlar sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Kadınlara bütünlüklü hizmet”

Kadın Bankacılığı ile de kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirme konusunda üstlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini söyleyen Leblebici, “Kadın KOBİ ve işletme patronlarının finansmanın yanı sıra ihtiyaç duydukları alanlarda bilgi ve danışmanlık desteğinin bütünsel olarak sağlanmasında bazı halkaların eksik olduğunu gördük. TEB olarak, KOBİ Bankacılığı’ndan benimsediğimiz ‘Danışman Banka’ anlayışımızı kadın patronların iş hayatında ihtiyaç duydukları desteği sağlamak üzere TEB Kadın Bankacılığı’na taşıdık. Türkiye’de ilk kez banka bünyesinde ayrı bir departman oluşturarak kurduğumuz TEB Kadın Bankacılığı ile kadın patronlara odaklanarak onların iş hayatındaki ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla ele almayı ve tamamen kendilerine özel çözümler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Kadın Bankacılığı ile işletmelerini büyütebilmeleri için gereken bilgiye ulaşma, yeni pazarlara erişim, networking kurma gibi kilit konularda kadın patronlara özel eğitim, danışmanlık ve mentorluk alma olanakları sunuyoruz. Bu sayede kadın patronlara iş hayatının çeşitli alanlarında karşılaştıkları engelleri aşmaları konusunda bütünlüklü bir destek sağlıyoruz” dedi.

Leblebici, kadın patronlara ihtiyaç duydukları danışmanlık hizmetini vermek üzere TEB Kadın Akademisi'ni hayata geçirdiklerini belirterek, "TEB Kadın Akademisi ile 15 farklı etkinlikle 2 binden fazla iş kadınına ulaştık" dedi. Leblebici, son olarak 4 bin 500’den fazla kadın patrona toplam 180 milyon TL’nin üzerinde kredi sağladıklarını söyledi. 

Girişimcilik Özel Ödülü TEB'in

Bu yıl 8-10 Aralık tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde 3 gün boyunca süren Türkiye İnovasyon Haftası’nda Türk Ekonomi Bankası (TEB) “TİM İnovasyon Ödülleri Girişimcilik Özel Ödülü”nün sahibi oldu. 
TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ödülü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’den aldı.

Sporda sınır tanımayanlar

İnovasyon Haftası’nın son günü, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici’nin moderatörlüğünde gerçekleşen “Sporda Sınır Tanımayanlar” paneline, Ironman Dünya Şampiyonası Yarışmacısı Bahar Saygılı, Altınordu Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhunbilge, Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner, Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş katıldı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...