Alzheimer’ın ilacı arkadaşlık

Düzenleyen:
Alzheimer’ın ilacı arkadaşlık

SAĞLIK Haberleri

Unutkanlık, hafıza bozuklukları, düşünme, yorumlama ve konuşmada zorlukla kendini gösteren Alzheimer’dan korunmak için sosyal “hayattan emekli olmamak” gerektiği bildiriliyor.

Ziyneti Kocabıyık - Beynin bellekle ilgili bölümlerinde tam olarak bilinmeyen bir sebeple zararlı proteinlerin birikmesi ile gelişen Alzheimer’ın en önemli risk faktörü yaşlılık. 80 yaşında her iki kişiden birinde görülen hastalığın gelişimini geciktirmenin mümkün olduğunu söyleyen Liv Hospital İstanbul Nöroloji Uzmanı Dr. Aydan Tandoğan Sarp “Genel olarak sağlıklı yaşam ilkeleri Alzheimer hastalığından korunmak için de geçerlidir. Yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, kontrol altına alınmalıdır. Akdeniz tipi zeytinyağlı sebze ve balık ağırlıklı diyet, her gün düzenli yürümenin koruyucu etkisi vardır. Yaşlılıkta aktif hayatın içinde olmak, zihinsel aktiviteler yapmak varsa depresyonun tedavi edilmesi hastalıktan korumak için önemlidir” dedi. Hastalıktan korunmada sosyal ilişkilerin önemine dikkat çeken Dr. Sarp “Alzheimer’ın en iyi ilacı arkadaşlık, dostluktur” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...