Saç dökülmesine internette boş yere çözüm aramayın

Düzenleyen:
Saç dökülmesine internette boş yere çözüm aramayın

SAĞLIK Haberleri

Saç dökülmesi hemen herkesin problemi. Mevsimlerle bağlantılı olarak artıp azalan saç dökülmesi başta olmak üzere kepek, kaşıntı, seyrelme, cansızlık gibi problemlerin sık görüldüğünü söyleyen Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Doç. Dr. Güneş Gür Aksoy, bu konuda internette satılan ürünlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Mevsimsel dökülmenin yanı sıra, tiroid hastalıkları, kadınlarda hormonal durumlar, kullanılan ilaçlar ve besinlerin saç kaybına sebep olabileceğini hatırlatan Doç. Dr. Aksoy “Saçın yapı taşı keratindir. Kereatin de proteinden oluşur. Yetersiz protein tüketimi, demir ve D vitamini eksikliği de saçın zayıflamasına ve dökülmesine sebep olur. Bunların da tedavisi bellidir. Bunun dışında internetten satılan ve etkili olduğu ürünlerin saça faydası yoktur. Hatta zarar verebilir” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...