Diyarbakır'da 5 bin öğrenci kep fırlattı

/ Kaynak: AA
Diyarbakır'da 5 bin öğrenci kep fırlattı

YAŞAM Haberleri  / AA

Bu yıl 5 bin 300 öğrencinin mezun olduğu Dicle Üniversitesi'nde geceye damgasını mezuniyet töreni vurdu

Dicle Üniversitesi'nde (DÜ), 5 bin 300 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı. Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, DÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen 35. DÜ mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, üniversitede eğitim ve öğretimin amacının kültür düzeyi yüksek, gelişmiş bir toplum içinde gereken koşulların oluşmasının sağlanması olduğunu söyledi. Öğrencilere seslenen Vali Kıraç, "Duruşunuz, güven veren tutumunuz ve sorun çözmeye olan yaklaşımınız topluma örnek olmalıdır. Unutmayın ki hiçkimse cehaletle aziz, ilimle de zelil olmaz. Sizler değişimin gücü yarınlarımızın anahtarısınız. Yenilikçi ve geliştirici olmanız lazım. Bu ülkeyi gelecekte yönetecek insanlar olarak kendinizi iyi hazırlamanız gerekiyor. Unutmayınız ki büyük insanlar yeni çağlar yeni değerler ortaya koyan insanlardır " dedi. Vali Kıraç, millete, devlete ve demokrasiye olan inancın her koşulda koruyup hiçbir koşulda kaybetmemenin mutlu yarınların anahtarı olacağını belirterek, şunları söyledi: "Başarı ve mücadele azminiz, ülkemizin gelecekte de uygar ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin de güvencesidir. Bu topraklarda doğmuş ve hizmet içinde evine dönmüş bir büyüğünüz, bir ağabeyiniz olarak inanıyorum ki Diyarbakır'ın geleceğini birlikte inşa edeceğiz. Ve önümüzdeki birkaç yıl içinde bu kadim şehrimizi bir marka şehir, geçmişte elde ettiği değerleri tekrar gün yüzüne çıkarmış bir şehir olarak hep birlikte burada mutlululuk içerisinde yaşayacağız. Sevgiyle yoğrulmamış bir bilginin insanlığa faydasının olmadığını Hiroşima ve Nagazaki'de çok acı tecrübelerle görmüş olduk. Barış ve kardeşliği sevgi ve bilgi üzerine inşa ederek kalıcı hale getirmemiz gerekiyor."
-"Umut ve bilim güvercinleri olarak görmek istiyoruz"-
DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ise 5 bin 300 öğrenciyi mezun etmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. DÜ'de 2012-2013 eğitim öğretim yılı içinde yüzlerce faaliyet gerçekleştirdiklerini, bölge, Türkiye ve dünya gündemindeki konuları çeşitli bilimsel etkinliklerle ele aldıklarını belirten Saraç, yapılan çalışmaları anlattı.
"DÜ olarak çözüm sürecine sadece yapılan araştırmalarla değil, yürütülen proje ve etkinliklerde olumlu katkılar sunmaya devam ediyoruz" diyen Saraç, düzenlenen sosyal, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle kardeşlik köprüleri oluşturmayı, kültürel paylaşımı artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
Saraç, gençlerin her şeyin en iyisine layık olduğunu ifade ederek, öğrencilere hikaben şöyle konuştu:
"Tüm gayretimiz, siz değerli gençlerimizin ülkemiz adına inşa edeceği yarınların daha aydınlık olması için, gençlerimizi ülkemizin aydınlık semalarında kanat çırpan, bembeyaz umut ve bilim güvercinleri olarak görmek istiyoruz."
Okulu dereceyle bitiren öğrencilere çeşitli hediyeler verildikten sonra halk oyunları gösterisiyle devam eden tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi. Törene, akademisyenler ile veliller de katıldı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...