Şarköy'de Myanmarlı, Suriyeli ve Afgan 102 mülteci yakalandı

/ Kaynak: İHA
Şarköy'de Myanmarlı, Suriyeli ve Afgan 102 mülteci yakalandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Tekirdağ Şarköy'de Afganistan, Burma, Suriye uyruklu 21 kadın, 42 erkek, 39 çocuk olmak üzere 102 mülteci yakalandı.

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, Şarköy İlçe Jandarma Komutanlığı ve Mürefte Jandarma Karakolu alınan bir istihbaratı değerlendirerek eş zamanlı olarak, Şarköy İlçesine bağlı Uçmakdere Köyü sahili Ayvasıl Mevkiine gece saatlerinde operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 21 kadın, 42 erkek, 39 çocuk olmak üzere 102 mülteci yakalandı. Mültecilerin 2 minibüs ve bir tekne ile geldiği belirlendi. Afganistan, Burma ve Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan mültecileri adam başı 3 bin dolar para karşılığı Yunanistan'a kaçırma şüphesiyle, tekne kaptanı M.Y.K. (54), Minibüs sürücüleri M.Ş. (33), H.Y.(34) ve U.D. (35) gözaltına alındı. Türkiye'ye giriş yapan 42 Suriye vatandaşı, iç savaştan kaçtıklarını belirtti. Aralarında 1 aylık, 3 aylık bebeklerin de bulunduğu 39 çocuğa, Mürefte Jandarma Karakolu personeli tarafından gösterilen sevgi ve ilgiye mülteciler teşekkür etti. Çocuklar Jandarma Personelinden ağlayarak ayrıldı.
nbsp;Üç çocuğunu ve kocasını gözlerinin önünde kaybettiği için akli dengesini yitiren Suriyeli kadın da mülteciler arasında yer alıyordu.
nbsp;Mülteciler, Mürefte Jandarma Karakolu'nda bir gece misafir edildikten sonra, akşam saatlerinde, Şarköy Seyahat'e ait 2 otobüsle, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yabancılar Şubesi'ne sevk edilerek, buradan Kayı Köyündeki mülteciler kampına gönderildi.
nbsp;Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...