Devlet, yetiştirme yurdunda kalan 3.220 kişiyi işe alacak

Düzenleyen:
Devlet, yetiştirme yurdunda kalan 3.220 kişiyi işe alacak

Ekonomi Haberleri

Devlet, yetiştirme yurtlarında büyüyen 3.220 kişiyi işe alacak.

İlkokul mezunu 1.986 kişi kura ile işe yerleştirilirken, lise, ön lisans ve lisans mezunu olan 1.234 kişi ise KPSS sonuçlarına göre işe alınacak. Bunun için, Sosyal Hizmetler Kanunu’nun Ek 1. Maddesi kapsamında sosyal hizmet modellerinden yararlananlar düzenleme kapsamına alınıyor. Bu kapsamda istihdam hakkına haiz olanların atanabilmesi için 30 Aralık 2016 ile 13 Ocak 2017 tarihleri arasında adayların tercihleri alınacak. Tercih kılavuzu, yarın Devlet Personel Başkanlığının www.dpb.gov.tr adresinde ve e-Devlet kapısı  www.turkiye.gov.tr adresinde yayımlanacak.
Düzenleme kapsamında; haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az 2 yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibarıyla de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden, 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının sona erdiği tarihten itibaren iki yıl içinde bakanlığa başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkün olacak. 

ÖNCE KORUMA ŞİMDİ İŞ
Devlet koruması altında en az 2 yıl kalan, yurtlarda yetişen vatandaşlar kura ve KPSS ile işe yerleştirilecek. Başvuru yarın başlıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...