Çocuğun ekmeği tam buğday olmasın

Düzenleyen:
Çocuğun ekmeği tam buğday olmasın

SAĞLIK Haberleri

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan Atlı, yetişkin beslenmesinde mutlaka bulunması gereken tam buğdaydan yapılan ekmeğin çocuklara yedirilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Ziyneti Kocabıyık - Prof. Dr. Atlı, tam buğdayda bulunan fitik asit maddesinin gıdalarla alınan demir ve kalsiyum gibi önemli mineralleri bağlayarak vücut için işlevsiz hâle getirebileceğini belirterek “Demirin eksikliği kansızlığa, kalsiyum eksikliği ise çocuğun kemik gelişiminin olumsuz etkilenmesine sebep olabilir. Bu sebeple çocuklara tam buğdaydan yapılmış ekmeği fazla yedirmeyin” dedi. Tam buğday ununun hem sağlıklı hem de besin değerinin beyaz una göre daha yüksek olduğuna işaret eden Atlı, tam buğday unlu ürünlerin besinsel lif miktarı fazla olduğu için kilo yapmadığını, ayrıca şeker ve kalp hastaları için de önerildiğini anlattı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...