İhracat seferine ABD’den başlıyor

Düzenleyen:
İhracat seferine  ABD’den başlıyor

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in ihracatta seferberlik çağrısına iş dünyası sessiz kalmadı.

Şimşek’in çağrısına cevap veren İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Rıdvan Mertöz “15 Temmuz 2016 sonrası ülkemizin içinde bulunduğu süreçte dünyada ülkemiz ekonomisine yönelik oluşan tedirgin bakış açısını olumluya çevirmek için devletimiz ile iş birliği içinde sürdürdüğümüz çaba karşılık bulmaya devam ediyor. Biz de Şimşek’in bu çağrısına kayıtsız kalmayarak 2017 yılında ihracat seferine ABD pazarından başlama kararı aldık” dedi. Birliğin 2017 yılında ki hedef ülkelerinin Ekonomi Bakanlığı’nın da açıkladığı hedef ülkeler ile benzerlik taşıdığına da değinen Mertöz “Öncelikli hedef ülke ABD. Başkanlık değişimi sonrası ABD ekonomisinin canlanmasını ve yatırımların artmasını bekliyoruz. ABD’ye yönelik olarak alt sektörlerimiz bazında fuar katılımları, sektörel ticaret heyetleri ve UR-GE heyetleri düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca Rusya ile ilgili olumlu gelişmeler doğrultusunda ticaretimizi de eski düzeye getirmek için gerekli faaliyetleri de Rusya’ya yönelik olarak gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 
6,2 milyar dolar ihracat ile 2016 yılını tamamlamayı öngördüklerini belirten Mertöz şunları söyledi: Ocak - Kasım döneminde demir ve demir dışı metaller sektörü ihracatı ton bazında 1 milyon 640 bin ton artış göstermesine rağmen 5,6 milyar dolar seviyesine geriledi. Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ve paritede ki düşüş ihracatımızın 6,2 milyar dolarlara gerilemesine sebebiyet verdi. 2017 yılı hedefimiz sektör ihracatımızı yüzde 7,5 artırarak döviz kurları ve emtia fiyatlarını göz önünde bulundurarak istatistiki analizlerle belirlediğimiz 6,7 milyar dolar seviyesine çıkarmak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...