Gayrimenkuldeki yalana iki kule satışıyla cevap

- Güncelleme:
Gayrimenkuldeki yalana iki kule satışıyla cevap

Ekonomi Haberleri

'Gezi olayları gayrimenkul piyasasına cazibeyi kaybettirir' haberleri servis eden uluslararası ajanslara Ağaoğlu, Maslak 1453'ün iki kulesini birden satarak cevap veriyor.

Gezi parkındaki eylemleri fırsat bilerek "Türkiye'de gayrimenkul sektörünün yıldızı sönüyor" haberleri servis eden uluslararası ajanslara Ali Ağaoğlu, hiç konuşmadan cevap verdi. Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesindeki yaklaşık iki kulenin Suudi iş adamı Ehsaan Fareed Abduljawad'a satışının imza törenini gerçekleştirecek. Ajansların maksatlı iddialarına verilen iki kulelik somut cevabın yanısıra, hem Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hem de sektör temsilcileri de "Körfez sermayesinin gözü Türkiye'de" karşılığını verdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar nedeniyle bazı uluslararası haber ajanslarında yer alan, yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarının azaldığına ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine, "Türkiye'den gayrimenkul alma kararı bir günde verilmez. Bunlar genelde uzun soluklu kararlardır. Biz, bu yönde herhangi bir gözlemde bulunmadık, öyle bir veri de yok. Bu türden yüzeysel analizlere çok da prim verilmemesi gerektiği kanısındayım" diye konuştu. nbsp;Reidin Üst Yöneticisi (CEO) Kayhan ise, Körfez sermayesi için mütekabiliyetten sonra Türkiye'nin daha cazip hale geldiğini ifade ederek, "Ciddi bir yatırımcı nbsp;grubu Türkiye'ye geliyor. Konut sektörüne yansıması çok pozitif olacak" dedi. Körfez sermayesinin Türkiye özellikle de İstanbul'dan konut alımı açısından bakışının çok olumlu seyrettiğine vurgu yapan Kayhan, şunları kaydetti: "Genel olarak Körfezin Türkiye'ye bakışı hem makro hem de mikro ölçekte çok pozitif. Mütekabiliyetin hayata geçmesiyle birlikte bu ilgi katlanarak arttı."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...