Türkiye'den Almanya'ya sert tepki: 'Gerisini siz düşünün'

Düzenleyen:
Türkiye'den Almanya'ya sert tepki: 'Gerisini siz düşünün'

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Adalet Bakanı Bozdağ'a konuşma izni vermemesine "Biz de hiç çekinmeden karşılığını veririz. Gerisini siz düşünün." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Adalet Baknı Bekir Bozdağ'ın konuşmasına izin vermemesini sert bir dille eleştirdi. Çavuşoğlu konuyla ilgili, "Bize nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız. Biz de hiç çekinmeden karşılığını veririz. Gerisini siz düşünün." dedi.

"ONLAR DA 'HAYIR'A ÇALIŞIYORLAR"

İşte Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Bu tesadüf değil. Bu Alman derin devletinin sistematik bir şekilde uygulaması haline geldi. Neden, Türkler'in burada konuşmasını istemiyorlar. Onlar da 'hayır'a çalışıyorlar. Büyükelçinin söyledikleri özrü kabahatından büyük. Türk bakanlar Almanya'ya gittiği zaman kendi muhataplarıyla görüşmek durumundaymış. Siz Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarıyla görüşmek istiyorsanız, adam gibi talepte bulunursunuz. Biz de memnuniyet duyarız. Ama böyle dayatmayla olmaz.

"TÜRKİYE SİZİN EMRİNİZDE DEĞİL"

Eski Türkiye düşünüyorsanız, sizin emrinizde Türkiye olarak düşünüyorsanız, Bu bizim kabul edeceğimiz bir şey değil. Görüşmek istiyorsanız, medeni talepte bulunursunuz görüşürüz. Merkel Ankara'ya geldiği zaman nasıl Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla görüşürse görüşürüz. Telefonda da görüşürüz, yüzyüze de görüşürüz. Böyle şart koşarak, baskı yaparak bizimle görüşme yapmak istiyorlarsa biz yokuz. Bizi eşit ortak olarak göreceksiniz. Türkiye sizin emrinizde değil, siz Türkiye'nin patronu değilsiniz. Türkiye'ye eşit ortak gibi davranacaksınız.

"HER TÜRLÜ KARŞILIĞI VERİRİZ"

Almanya'daki vatandaşlarımıza yaptığınız baskılar bizi yıldırmaz. Seçim öncesi popülizmden uzak durun. Bizimle ilişkilerinizi sürdürmek istiyorsanız, bize nasıl davranacağınızı öğrenmek zorundasınız. Bu yöntemlerle bu işler olmaz ve biz de hiç çekinmeden her türlü karşılığı veririz. Gerisini siz düşünün.

"PKK'YA KARŞI ORTAK HAREKET EDECEĞİZ"

PKK, PYD herkesin düşmanı, insanlığın düşmanı. Dolayısıyla Kuzey Irak'ta da bir tehdittir. Oradaki bölgesel yönetime karşı bir tehdittir. Hatta bazı ülkeler tarafından kullanılmaktadır. Biz PKK'ya karşı Irak'ta ortak hareket edeceğiz. Bu örgütü yok etmek bizim görevimizdir. PKK tehdit olarak devam ettiği sürece PKK'yla mücadele etmek elzemdir, kaçınılmazdır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...