Ergenekon sanıkları tutuklu kalacak

/ Kaynak: CHA
Ergenekon sanıkları tutuklu kalacak

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Ergenekon davasında, rutin inceleme yapan mahkeme heyeti, 66 tutuklu sanığın mevcut hallerinin devamına karar verdi.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı sanık savunmalarının alındığı Ergenekon davasında, rutin inceleme yapan mahkeme heyeti, 66 tutuklu sanığın mevcut hallerinin devamına karar verdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 315'inci duruşmasında CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile Veli Küçük, Tuncay Özkan ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 52 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında yer aldığı 14 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, yasa gereği 66 tutuklu sanık hakkında rutin değerlendirmenin yapıldığını ve tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini açıkladı. Tutuklu sanık emekli Albay Dursun Çiçek de verilen karara ilişkin savunmada görüşünün sorulması gerektiğini belirterek itirazını dile getirdi. Mahkeme Başkanı Özese, verilen bu karara ilişkin 7 gün içerisinde 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etme haklarının olduğunu söyledi. Özese, bu nedenle Çiçek'in konuşma talebini reddetti. Ardından da tutuksuz sanık Cihandar Hasanhanoğlu'nun savunmasına geçildi.
Kurmay Albay Cihandar Hasanhanoğlu savunmasında, mütalaada sanıklardan Şener Eruygur, Levent Ersöz, Mustafa Koç ve Hasan Atilla Uğur ile örgütsel irtibat içinde olduklarını ve Cumhuriyetçi Çalışma Grubu'nun içinde yer aldığının iddia edildiğini hatırlattı. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde suç tarihi olarak belirtilen 2000 ile 2003 yılları arasında 3 farklı General ile çalıştığını ve bu durumun da iddiaların asılsız olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.
Görev yaptığı döneme ilişkin Sarıkız, Ayışığı gibi darbe planlarını hazırlamakla suçlandığını da belirten Hasanhanoğlu "İddia edilen illegal bir arşiv oluşturmadım. Görevimi yasal mevzuat sınırları içinde yaptım. İddia edildiği gibi bir terör örgütü kurmadığım gibi, hiçbir mafyayla bağlantıda da bulunmadım. Askeri darbe sebeebiyle görevden alınmış bir babanın oğlu olarak böyle bir girişimin içinde olmam kendimi ve kişiliğimi inkar etmem ile eşdeğerdir. Beraatimi talep ediyorum" dedi.
Duruşma, Hasanhanoğlu avukatının savunmasıyla devam ediyor.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...