Komşuya organ nakli konusunda bilgi desteği

Düzenleyen:
Komşuya organ nakli konusunda bilgi desteği

SAĞLIK Haberleri

Sadece canlıdan böbrek nakli yapılabilen Gürcistan’ın organ nakli konusunda altyapısının geliştirilmesi, bilgi ve birikim kazanması amacıyla Türkiye’den uzmanlar destek sağlayacak.

Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, Gürcistan’la organ nakli konusunda yapılan iş birliği kapsamında, Türkiye’nin bir eylem planı oluşturacağını söyledi. TONV koordinatörlüğünce, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) desteğiyle yürütülen Uluslararası Organ Nakli Ağı Projesi (International Transplant Network) kapsamında Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Dr. Kahveci, Gürcistan’ın organ nakli konusunda Türkiye’den destek istediğini belirterek, Gürcistan’da doku tipleme laboratuvarı kurulabilmesi için çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti. Dr. Kahveci, “Gürcistan Organ Nakli Uzmanları Derneği ile birlikte yaptığımız değerlendirme toplantısında organ nakli ile ilgili toplumsal farkındalık oluşturulmasından sistemin kurulmasına kadar birçok konuda Türkiye’nin tecrübelerini onlarla paylaşacağız” dedi. AA

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...