THY’nin Ruslara bilet satışları üç kat arttı

Düzenleyen:
THY’nin Ruslara bilet satışları üç kat arttı

Ekonomi Haberleri

Türkiye, Rusların en çok gitmek istediği ülkeler arasında birinci sırada yer alırken, bu durum bilet satışlarına da yansıdı

Rus turizm sektöründe Türkiye tatili tercihi yaklaşık 1 yıllık aradan sonra tekrar zirveye çıktı. Türkiye’ye gelmek isteyen Ruslara uçak bilet satışları üç kat artış gösterirken, turizm şirketlerinin hisseleri borsada tavan yaptı. Rusya’nın en büyük arama motoru Yandex üzerinden 2017’nin Ocak ayında yapılan “Türkiye turları” aramaları, 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 324 artış gösterdi. Rusya’nın önde gelen seyahat sitelerinden Momondo verilerine göre de Türkiye, Rus turistlerin en çok tercih edeceği ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Bir başka Rus seyahat şirketi olan OneTwoTrip, Antalya ve İstanbul’un en çok seyahat edilmek istenen yerler olarak gösterirken, Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Rus turistler için Türkiye’nin mayıs ayında açık ara “favori tatil yeri” olacağını belirtiyor. THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, Rus turistlerin artan ilgisiyle bilet satışlarının yaklaşık üç kat arttığına işaret ederek, “Rusya’daki turistler, Türkiye’yi çok seviyor ve yeniden ilişkilerin düzelmesiyle birlikte rağbet arttı. En başta gelen sebeplerden birisi de Rus turistlerin Türkiye’de kendilerini rahat hissetmeleri” dedi. Onur Air Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya ise Avrupa hatlarındaki eksilen rakamları Rusya ile telefi etmeyi umduklarını dile getirdi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da, 2014’te 4,5 milyondan fazla Rus turistin Türkiye’yi ziyaret ettiğine dikkat çekerek yıl sonuna kadar 4 milyondan fazla turistin gelmesini beklediklerini söyledi. Öte yandan Türkiye ile Rusya arasındaki normalleşme sürecinden olumlu etkilenen turizm sektörü yılın ilk çeyreğinde yatırımcısına yüzde 46,86 getiri sağladı. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...