Üç banka ile THY'ye para cezası

- Güncelleme:
Üç banka ile THY'ye para cezası

Ekonomi Haberleri

Tüketici ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, Garanti Bankası, HSBC ve Vakıbank ile THY'ye ceza verdi.

Tüketici ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, Garanti Bankası, HSBC ve Vakıbank ile THY'ye ceza verdi. TBMM'de, yapılacak sözleşmelerdeki yazılarda görülebilecek büyüklükte puntoların kullanılmasın ızorunlu kılacak yasa görüşülürken verilen bu cezaya göre bankalar 81 biner TL, THY 88 bin TL ödeyecek. Tüketicinin Korunması Genel Müdürü Ramazan Ersoy başkanlığındaki toplantıda, punto şartına uymadığı için şikayet edilen bankaları yakın takibe aldı. Kurul, toplantının Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri başlığı kapsamında 2012 ve 2013 yılında Garanti Bankası, HSBC Bank ve Vakıflar Bankası'nca yayınlanan televizyon reklamlarında ekranın alt bölümünde kayan yazıların büyüklüğünün ve akış hızının mevzuata uygun olmadığını tespit etti. Söz konusu reklamların Altyazı ve Dipnotların Kullanılması Tebliğine, Ticari Reklam ve İlanlar Yönetmeliği ve 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanuna aykırı olduğuna hükmeden kurul, reklam veren Garanti Bankası, HSBC Bank ve Vakıflar Bankası hakkında ulusal düzeyde 81 biner lira idari para cezası ve anılan reklamların durdurulması kararını verdi.
Türk Hava Yolları'nın yıl içinde yayınlanan televizyon reklamlarının da 14 satır yüksekliği ve 22 saniye hızında geçmesi gereken altyazılarının 8 satır büyüklüğünde ve 15 saniye hızla geçtiği dolayısıyla bu durumun da ilgili tebliğ, yönetmelik ve yasa hükümlerine aykırı olduğu tespiti yapıldı. Karar doğrultusunda reklam veren THY hakkında 4077 sayılı Kanunun 17. ve 25. maddesinin 8. fıkrası dahilinde anılan reklamların durdurulmasına ve ulusal düzeyde 87 bin 915 lira idari para cezası verilmesine hükmetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...