Borsa İstanbul 2 ay içinde bombayı patlatacak

- Güncelleme:
Borsa İstanbul 2 ay içinde bombayı patlatacak

Ekonomi Haberleri

Yeniden yapılandırılan Borsa İstanbul'un Başkanı İbrahim Turhan, 'Stratejik ortaklarımızı 2 aydan daha kısa bir sürede açıklayacağız' dedi.

Borsa İstanbul (BIST) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, 2 aydan daha kısa bir süre içinde borsanın yeni stratejik ortaklarını duyuracaklarını söyledi. Turhan, "Muhtemelen iki aydan kısa süre içinde stratejik partnerimizi açıklayacağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Görüştüğümüz kuruluşların hemen hepsi halka açık şirketler. Dünyada, teknoloji sağlayıcısı olan küresel faaliyet gösteren bütün borsalar bizim portföyümüzde. Bizim hedefimiz değerlendirmeyi önümüzdeki ay içinde bitirip, Eylül sonuna kadar teknoloji ile ilgili stratejik ortaklık anlaşmasını imzalamak" dedi. Turhan mayıs başında yaptığı açıklamada, stratejik ortaklık için temmuz ayına kadar mutabakat zaptı imzalama noktasına gelmeyi hedeflediklerini belirtmiş; ortaklık konusunda Londra Borsası NYSE Euronext, Nasdaq, Alman Deutsche Boerse ve ABD'nin en büyük vadeli işlemler ve opsiyon borsası işletmecisi CME Group ile görüşmelerin sürdüğünü söylemişti. Turhan ayrıca, teknoloji ile ilgili bir stratejik ortağın olacağını ancak, diğer konularda, diğer iş alanlarıyla ilgili stratejik işbirliği anlamında başka kuruluşlarla da görüşmelerinin olacağını ifade etmişti.
4 SAATTE 56 ÜLKEYE ULAŞIN
Dünya Elmas Borsaları Federasyonu (WFDB) Başkanlar Toplantısı'nın açılışında açılışında konuşan Turhan, Türkiye ekonomisinin 1980-1990'lı yıllarda çok güçlü bir tablosunun olmadığını, 1990'lar on yılı boyunca enflasyon rakamlarının çok yukarlarda seyrettiğini anımsattı. Türk ekonomisinde 2001 yılında yapılan değişime işaret eden Turhan, "Yeter bu yönde gidemeyiz dedik, aklımızı başımıza topladık ve bütün yapıyı değiştirdik" dedi. Turhan, gelinen noktada Türkiye'nin tüm dünyayla entegre bir ülke haline geldiğini dile getirerek, ülkede 2002-2012 yılları arasında krize rağmen ortalama yüzde 5.1'lik bir büyüme gerçekleştiğini belirtti. Turhan ayrıca İstanbul'dan 4 saatlik uçuş mesafesinde 56 ülkeye ulaşmanın mümkün olduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...