Hakkari - Çukurca karayolu selden dolayı kapandı

Düzenleyen:
Hakkari - Çukurca karayolu selden dolayı kapandı

GÜNDEM Haberleri

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Sağanak yağış nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Sağanak yağış sele neden oldu, köy yolları ulaşıma kapandı.

Yüksekova'da akşam saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle evler sular altında kaldı. Sağanak yağmur nedeniyle Ova Yaşam Alışveriş Merkezi sular altında kaldı. AVM sahibi Orhan Aydın, "Dün akşam geç saatlerde yağan yağmurdan dolayı zemin katı ciddi bir şekilde su basmış ve yaklaşık 1 milyon liralık bir zararımız olmuştur” dedi.İş yerinin önünden geçen kanalın tıkandığını belirten Aydın, “Tahminimce kanalın tıkanmasıyla su baskını oldu. Kanal tıkanınca tüm sular iş yerimize giriyor. Ciddi bir zararımız var. Eşyalarımız su içinde kalarak kullanılamaz durumda” diye konuştu. Sel sularından dolayı evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ise, yakınları tarafından sırtlanarak evden tahliye ediliyor. Evi dere kenarında bulunan Burhan Ayhan, çocuklarının korktuğu için sırtına alarak yakınlarına götürdüğünü söyledi. Derenin taşması üzerine ise, Yüksekova Belediyesi ve Özel İdare Yüksekova Şantiye Şefliliği ekipleri de birçok noktada önlem alarak sel sularının önünü açmaya çalıştı.

Yüksekova'da sağanak yağış tatili

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.İlçede etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen su baskınları hayatı olumsuz yönde etkiliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, meydana gelen su baskınları ve devam eden sağanak nedeniyle ilçede okulların yarına kadar tatil edildiğini duyurdu.

Sağanak yağış sele neden oldu, köy yolları ulaşıma kapandı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde etkili olan sağanak yağışın neden olduğu selden dolayı birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Şemdinli’de 2 gündür etkili olan sağanak yağış ve eriyen kar suları nedeniyle birçok noktada sel meydana geldi. Sel sularının beraberinde getirdiği taş ve çakıllar sonucu birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Birçok tarlanın da sular altında kaldığı köylerde, öğrenciler ise okula gidemedi.
Ferik Yüce isimli vatandaş, dünden beri yağan yağmur nedeniyle köye gidemediklerini belirterek, “Yolda mahsur kaldık. Her yer su altında kalmış. Tarlalarımız sular altında kalmış. Öğrencilerimiz okula gidemedi. Hayvanlarımız ahırda mahsur kalmış durumda, yetkililerin bir an önce bize yardım etmelerini bekliyoruz” dedi.
Şemdinli-Derecik yolu şiddetli yağış nedeniyle ikiye bölündü

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde etkili olan yağışlar hayatı olumsuz yönden etkiledi.Şemdinli-Derecik beldesi ulaşımını sağlayan yol, yağışlarla birlikte dere yatağının taşması sonucu ikiye bölündü. Yolun kapanmasıyla birlikte birçok yolcu da mahsur kaldı. Yolda mahsur kalan yolcular, beraberindeki çocuklarının okula gidemediğini belirterek, yolun açılmasını beklediklerini ifade etti.Kabuğunda çıkan ve yolun tamamını kapatan Şemdinli Deresi ise görenleri korkutuyor.Karayolları yetkilileri, kabaran dere yatağının yolu tamamen kapattığını belirterek, yolun yeniden açılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...