Yağlı saçlar öz güveni de bitiriyor

Düzenleyen:
Yağlı saçlar öz güveni de bitiriyor

YAŞAM Haberleri

Kadınlar en fazla saçlarına önem verir. Saçlar bakımlı ve istediği gibiyle duruşu, bakışı ve hatta yürüyüşü bile değişir kadının.

Kadınlar en fazla saçlarına önem verir. Saçlar bakımlı ve istediği gibiyle duruşu, bakışı ve hatta yürüyüşü bile değişir kadının. Yapılan araştırmalar da, saçının güzelliğinden emin olmayan kadınların kendisini yorgun, bitkin ve sinirli hissettiğini de ortaya koyuyor. Çabuk yağlanan saçlar ise tam olarak problem olarak ifade ediliyor. Uzmanlar yağlanmaya müsait saçların daha uzun süre dayanması için bazı tavsiyelerde bulundu.
1- Dokunmayın. Bütün saçlar için fazla dokunmak zararlı ama özellikle yağlanan saçsa buna daha fazla dikkat etmeli. Saçınızla oynamayın. Çünkü elinizde bulunan kir ve yağ saçınıza bulaşır. Sık taramak da aynı etkiyi yapar.
2- Çok sıcak su kullanmayın. Soğuk mümkün değilse sizin için, ılık suyu tercih edin.
3- Kremli şampuanlardan uzak durun. Kullanmanız şartsa kremi ayrı alın, sadece saç uçlarına sürün.
4- Düzleştiricilerden mümkün olduğu kadar uzak durun. Düz saç, deriye yakın olduğu için çabuk yağlanır. Isı da yağ üretimini artırır. Fön makinesini de daha kısa süreyle kullanın.
5- Aşırı yağlı yemek, yağlı saçları dah ada yağlandırır. Özellikle fast food ve kolalı içeceklerden mümkün olduğunca uzak durun.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...