Ziraat’in yeni bankası JSC Ziraat Bank Georgia kuruldu

Düzenleyen:
Ziraat’in yeni bankası JSC Ziraat Bank Georgia kuruldu

Ekonomi Haberleri

Ziraat Bankası, Tiflis, Batum ve Marneuli şubeleriyle Gürcistan'daki faaliyetlerini bugünden itibaren JSC Ziraat Bank Georgia çatısı altında yürütmeye başladı.

18 ülkede sürdürdüğü faaliyetleri ile en geniş uluslararası ağa sahip Türk bankası olan Ziraat Bankası, Tiflis, Batum ve Marneuli şubeleriyle 1998 yılından beri Gürcistan’da yürüttüğü faaliyetlerini 02.05.2017 tarihinden itibaren, kuruluşu tamamlanan JSC Ziraat Bank Georgia çatısı altında yürütmeye başlamıştır.

% 100 Ziraat Bankası sahipliğinde kurulan JSC Ziraat Bank Georgia ile Gürcistan’daki şube ağının genişletilmesi, başta kurumsal bankacılık olmak üzere ülkemiz kurum ve firmalarına, Gürcistan firmaları ve  Gürcistan’daki yabancı ticari şirketlere sunulan hizmetlerimizle Türkiye’nin Gürcistan’daki yerel bankası olunması amaçlanmaktadır. İnternet bankacılığı, bireysel krediler, kart ürünleri gibi ürünler ile bireysel bankacılık alanındaki pazar payının daha da artırılması JSC Ziraat Bank Georgia’nın stratejik hedefleri arasında yer almaktadır. 

Ziraat Bankası’nın Gürcistan’daki varlığının şube statüsünden yeni bir bankaya dönüşümü ile Türkiye-Gürcistan arasındaki dış ticaretin geliştirilmesi, Türkiye’deki bankacılık tecrübesinin Gürcistan’da da uygulanması ve nihai olarak sektörde ilk sıralarda yer alınması amaçlanmaktadır. Tarihi İpek Yolu hattında önemli bir konuma sahip olan Gürcistan’ın, tamamlanma aşamasına gelen Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ile güçlü konumunu daha da pekiştireceği, Banka olarak söz konusu hat üzerindeki ülkelerdeki varlığımızın daha da önem kazanacağı ve Ziraat Finans Grubu olarak ülkeler arası ticaretin gelişimine katkı sağlanması hedeflenmektedir. 
 
Not: Ziraat Bankası; Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Bahreyn, Gürcistan, Irak, İran, İngiltere, Karadağ, Kazakistan, Kıbrıs, Kosova, Özbekistan, Rusya, Sudi Arabistan, Türkmenistan, ve Yunanistan olmak üzere toplam 18 ülkede şube, banka veya temsilcilik ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...