Dolar 2 TL olur mu

- Güncelleme:
Dolar 2 TL olur mu

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankası FED'in para musluklarını kısacağı sinyalini vermesi doların ateşini yükseltti.

İç piyasada 1,94'ü aşarak tarihi rekor kıran doların tansiyonu bugün de düşmedi. Merkez Bankası'nın art arda yaptığı döviz satış ihalelerine rağmen dolar 1,93 seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Dolar, psikolojik sınır olarak nitelenen 2 liraya hiç bu kadar yaklaşmamıştı. CNBCe.com'a konuşan ekonomistler "Dolar 2 lira olur mu?" sorusunu değerlendirdi. Burgan Yatırım Başekonomisti Haluk Bürümcekçi, doların 2 lira sınırını geçip geçmeyeceği konusunda kesin bir öngörüde bulunmanın mümkün olmayacağını ifade etti ve 2 liranın önemli bir psikolojik sınır olduğunu söyledi. Bürümcekçi, Merkez Bankası'nın bu seviyenin aşılmasına izin vermemek için çaba sarf edeceğini belirtti. Bosphorus Capital Asset Management Genel Müdürü Murat Salar, 2 lira sınırının aşılması için küresel anlamda daha fazla kötüleşme olması ve sermaye çıkışının artması gerektiğini söyledi. Merkez Bankası'nın 2 lira seviyesini savunacağını belirten Salar, doların bu düzeyi aşacağını zannetmediğini belirtti. Gelecek hafta Hazine'nin önemli ihaleleri olduğunu kaydeden Salar, ihalelerden sonra kur ve faizin gevşeyebileceğin söyledi.
'2 DOLARI GEÇER'
Standard Bank Gelişen Ülkeler Araştırma Müdürü Tim Ash ise, "Korkarım dolar 2 lirayı geçecek" dedi ve küresel ekonomi ile iç siyasetin kurda etkili olacağını belirtti.
Ash, cari açık ve piyasaların sıcak para çıkışlarına karşı hassasiyetinin de bu süreçte önemli olduğuna dikkat çekti.
GOLDMAN: 6 AY SONRA 2 TL OLUR nbsp;
ABD'li banka Goldman Sachs'ın raporunda doların altı ay içinde 2 lirayı aşacağı öngörüldü. Bankanın üç, altı ve 12 aylık dolar/TL tahminleri mevcut 1,85, 1,88 ve 1,90 seviyesinden sırasıyla 1,95, 2,00 ve 2,20 seviyelerine revize edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...