Devletin zirvesi Baba Gül için bir araya geldi

Düzenleyen:
Devletin zirvesi Baba Gül için bir araya geldi

YAŞAM Haberleri

Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül, memleketi Kayseri’de defnedildi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım ve Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 91 yaşındaki babası Ahmet Hamdi Gül son yolculuğuna uğurlandı. Baba Gül için Kayseri’deki Cami-i Kebir’de cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar, AK Parti Milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yan yana saf tuttu. Hamdi Gül’ün cenaze merasiminde Erdoğan ve Gül’ün gözleri doldu. Namazın ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve bazı bakanlar Ahmet Hamdi Gül’ün cenazesinin bulunduğu tabutu bir süre taşıdı. Baba Gül’ün naaşının defnedilmesinin ardından Abdullah Gül, babası için helallik istedi. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...