1 milyar liralık sofra

Düzenleyen:
1 milyar liralık sofra

Ekonomi Haberleri

Türkler ramazan ayı boyunca dışarıda iftar için 1 milyar lira harcıyor. Bir kişilik iftarın maliyeti ise mekân ve menüye göre 250 liraya kadar çıkıyor

Ramazan ayında dışarıda iftar yapmanın maliyeti, menünün içeriği ve mekâna göre değişiklik gösteriyor. İftar menüleri, İstanbul’un birinci sınıf restoranlarında 55-200 lira arasında değişirken, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfaklarından seçilmiş lezzetleri müşterileriyle buluşturan Boğaz manzaralı 5 yıldızlı otellerde ise 95 liradan başlayıp 250 liraya dayanıyor. Evde yapılan iftar ise çok daha uygun fiyata mal olabiliyor. Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, dışarıda iftar yapmanın bedelinin ortalama 45 liradan başlayıp 200 liraya kadar çıktığını, evde ise iftar sofrasının maliyetinin kişi başı ortalama 10 lira olduğunu bildirdi. Türkiye’de insanların ramazanda bir defa da olsa dışarıda iftar yaptığını belirten Bingöl “Kimi otelde, kimi lokantada, kimi de iftar çadırında iftar yapıyor. Her yıl rutin olarak iftar yapan yüzde 50’lik bir kesim var. Toplu iftarlar da var, bireysel iftar programları da oluyor. Türk halkının ramazanda dışarıda iftara ödediği meblağ 1 milyar lirayı buluyor” diye konuştu.

Sosyal tesislerde 35 liraya fiks menü

İstanbul’un birinci sınıf restoranları da 5 yıldızlı otellerdeki gibi geleneksel lezzetleri fasıl eşliğinde açık büfe ve alakart olarak misafirlerine ramazan boyunca sunacak. Geleneksel iftariyeliklerin yanı sıra çeşitli sıcak ve soğuk başlangıçlar, ana yemekler ve ramazana özel tatlılardan oluşan iftar menüleri kişi başı 55-200 lira arasında değişiyor. Kişi başı iftar menüsü Kızkulesi Restoran’da 160 lira, Feriye Lokantası’nda 145-185 lira, Şazeli’de 130 lira, Hacı Abdullah’ta 55-110 lira, Kaşıbeyaz’da 120 lira ve Mabeyin Restoran’da 105 lira olarak belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sosyal tesislerinde ise iftar tabağı, çorba, ara sıcak, kırmızı et, salata, meşrubat ve çaydan oluşan fiks menü 35 lirayı buluyor. Beltur’un işletmeciliğini yaptığı köşklerde ise kişi başı iftar 85 lira iken, Hidiv Kasrı’nda 90 liraya, Galata Kulesi’nde ise 95 liraya mal olacak.

5 yıldızlı otelde iftarın bedeli 95 lira

Four Seasons Hotel    245 TL
Intercontinental İstanbul    150 TL
Conrad İstanbul Bosphorus    135 TL
Swissotel The Bosphorus    145 TL 
Wyndham Grand İstanbul Levent    95 TL 
Fairmont Quasar İstanbul    99 TL 
Raffles İstanbul Zorlu Center    185 TL 
Mövenpick Hotel Istanbul    130 TL 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...