Ankara'da eylemciler ortalığı savaş alanına çevirdi

/ Kaynak: CHA
Ankara'da eylemciler ortalığı savaş alanına çevirdi

YAŞAM Haberleri  / CHA

Ankara'da izinsiz gösteri yapıp ortalığı savaş alanına çeviren gruba polis müdahale etmeyince sabaha karşı kendiliğinden dağıldı.

Ankara'da izinsiz gösteri yapıp yolu trafiğe kapatan grup, ortalığı savaş alanına çevirdi. Yolda çöp ve lastik yakan şahıslar, polisi şişe yağmuruna tuttu. Polisin müdahale etmemesi üzerine grup sabaha karşı dağıldı. Gezi Parkı eylemcilerine destek vermek için Dikmen Caddesi'nde toplanan yaklaşık 100 kişi, yolu trafiğe kapattı. Saat 23.00 sıralarında yola barikat kuran ve kurdukları barikatı ateşe veren grup, daha sonra polisi şişe yağmuruna tuttu. Çok sayıda cam şişeyi yola atan eylemciler, polisin müdahale etmemesi üzerine sabaha karşı saat 04.00 sıralarında dağıldı. Şahıslar polisi şişe yağmuruna tutmaya başlayınca grup içindeki bazı eylemciler tepki gösterdi. Bunun üzerine eylemciler kendi aralarında kavga etmeye başladı. Darp edilen bir eylemci gruptan ayrılarak polise doğru yöneldi. Polisin yanına gelen eylemci şişe atan eylemcilere tepki gösterdiği için darp edildiğini anlattı. Eylemci daha sonra arkadaşının yardımı ile olay yerinden uzaklaştı. Grup, barikatın arkasından eline geçirdikleri lastikleri polislere yuvarlamaya başladı. Yoldan hızlıca yuvarlanan lastiği sivil bir polis durdurmak istedi. Lastiğe hamle yapan polis yere düştü. Grubun ara sokaklara dağılmalarının ardından polis, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile müdahale etti. Yola kurulan barikattaki ateşi tazyikli su ile söndüren TOMA, yolu trafiğe tekrar açtı.

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...