Turkcell Genel Kurulu toplanamadı

- Güncelleme:
Turkcell Genel Kurulu toplanamadı

Ekonomi Haberleri

Turkcell Genel Kurulu, SPK'nın verdiği sürenin son gününde de toplanamadı.

Bugün toplanması beklenen Turkcell Genel Kurulu, SPK'nın verdiği sürenin son gününde de toplanamadı. nbsp;Genel Kurul böylelikle üst üste 6. kez toplanamamış oldu. TeliaSonera'nın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Grup İletişim Direktörü Cecilia Edstrom konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeterli çoğunluğun sağlanamadığı için toplanamadığını ifade etti. Edstromşöyle devam etti: "SPK'nın uygun bir çözüm bulacağına inancımız var. Çözümün hakkaniyetli olması önemli. Uzlaşma için çalıştık fakat tek başımıza çözemedik. Konunun hızla çözümlenmesi gerekiyor."


24 HAZİRAN SON GÜN...
Üç yıl boyunca Genel Kurul'unu toplayamayan ve halen yönetim kurulunda olan üyelerinin görev süresi nisan sonunda dolan Turkcell'e Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) toplantı yapması için çağrıda bulunmuştu. SPK, 24 Mayıs günü yaptığı çağrıda Turkcell'e Genel Kurul'u toplaması için 30 gün süre vermiş, Turkcell de verilen sürenin son günü olan 24 Haziran'da saat 10.00'da toplantı yapılacağını duyurmuştu.
Genel Kurul toplanmadığı için SPK'nın bağımsız üye atamasının önünün açılmış olacağı bekleniyor. SPK Mart ayında yönetim kuruluna üç bağımsız üye atarken, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Colin Williams, Alexey Khudyakov, Gülsün Nazlı Karamehmet Williams ve Karin Eliasson'un görev süreleri de nisan ayı sonunda dolmuştu.


HİSSELERDE SON DURUM NE? nbsp; nbsp;
Turkcell hisse senetleri genel kurul açıklamasının geldiği sıralarda yüzde 2.29 oranında düşüşle 10.65 TL'den işlem görüyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...