115 ülke enerji için Astana'da buluşuyor

Düzenleyen:
115 ülke enerji için Astana'da buluşuyor

Ekonomi Haberleri

Kazakistan’ın başkenti Astana’da 10 Haziran’da başlayacak Expo 2017 Fuarı’na damga vurmaya hazırlanan Türkiye, ‘enerjinin merkezi’ olduğu mesajını verecek

Türkiye, Kazakistan’ın başkenti Astana’da 10 Haziran-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek “Geleceğin Enerjisi” konulu Expo 2017 Fuarı’na damgasını vurmaya hazırlanıyor. Toplam 115 ülke ve 22 uluslararası örgütün katıldığı Expo 2017’de yaklaşık 1.000 metrekare pavilyonu ile fuar alanının yarıdan fazlasına sahip olan Türkiye, “enerjinin küresel savaşın değil, barışın sağlanmasında önemli bir araç” olacağının mesajını verecek. Beş milyona yakın ziyaretçinin beklendiği toplam 1.740 dönüm alana sahip fuar bünyesinde, alışveriş ve kültür merkezleri de farklı hizmetlerle ziyaretçileri ağırlayacaklar. Fuar kapsamında ayrıca Şanghay İş birliği Örgütü zirvesi, Astana Ekonomik Forumu, 8. Uluslararası Sürdürülebilir Ekonomi için Enerji Forumları ve başka önemli etkinlikler yapılacak. Ekonomi Bakanlığı adına tasarım ve yazılımları dahil tamamen yerli ürünlerle hayata geçirilen ve “Enerji’nin Merkezi Türkiye” sloganı ile bugüne kadar yapılanlardan farklı bir tasarımla hazırlanan Türk pavilyonu, Dream Design Factory (dDF) tarafından uygulandı. dDF, aynı zamanda pavilyonun 3 ay boyunca işletmesini de gerçekleştirecek. İlki 1851 yılında Londra Hyde Park’ta gerçekleştirilen ve her yıl aralıksız organize edilen Expo Fuarlarına Osmanlı İmparatorluğu 17, Türkiye Cumhuriyeti 18 kere katılım sağladı. 
ENERJİNİN MERKEZİ TÜRKİYE
Ekonomi Bakanı Yardımcısı Fatih Metin, hazırlıkları tamamlanan Astana Expo 2017 Fuarı Türkiye pavilyonunda açıklamalarda bulundu. Metin, Antalya Expo 2016 Fuarı’nda olduğu gibi enerji konulu Astana’daki Expo’da da Türkiye’nin modern ve gösterişli pavilyonuyla enerjinin yaşanabilir bir dünya için önemli bir aktör olacağı vurgusunu yapacağını söyledi. Enerjiyi dünyada sorunların ve çıkar çatışmalarının kaynağı olarak görmedikleri vurgusunu yapan Metin “Enerjinin küresel barışın sağlanması noktasında önemli bir araç olarak kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada ülkemizin bir merkez konumunda olduğuna inanıyoruz. Hatta ‘Enerjinin Merkezi Türkiye’ sloganı temamızın odak noktasını oluşturuyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...