Çikolata devi Mars İngiltere ve İrlanda'da bazı çikolataları geri çağırıyor

Düzenleyen:
Çikolata devi Mars İngiltere ve İrlanda'da bazı çikolataları geri çağırıyor

Ekonomi Haberleri

Kararın gerekçesi olarak Mars Galaxy'nin Teaser bars, Counters ve Minstrels ürünlerinde ölümcül salmonella bakterisi riski bulunması gösterildi

ABD'li çikolata üreticisi Mars Incorporated, çikolata üreticisi Mars İngiltere ve İrlanda'da Galaxy'nin Teaser bars, Counters ve Minstrels ürünlerini geri çağırma kararı aldı. Kararın bu ürünlerde ölümcül Salmonella bakterisi taşıma riski nedeniyle alındığı öğrenildi. Mars, bu ürünleri elinde bulunduran herkesi yememesi konusunda uyardı.

MARS'DAN AÇIKLAMA:
Express.co.uk'de yer alan habere göre; Mars, bu ürünleri elinde bulunduran herkesi yememeleri konusunda uyardı. Bunun yanı sıra şirket, "Tüketiciler, ürünleri muhafaza etmeli ve tüketici memnuniyeti ekibiyle iletişime geçmeli" açıklamasında bulundu. 
Çikolata üreticisi Mars; "Önlem olarak, bu konuyla ilgili aldığımız bir şikayet olmamasına rağmen, tüketicilerimizin güveni ve güvenliği için, potansiyel olarak etkilenen ürünleri gönüllü olarak geri çağırma kararı aldık" açıkladı.
Söz konusu ürünlerin son kullanma tarihlerinin, 9 Mayıs 2018 ya da 18 Mayıs 2018 olduğunu belirten Mars sözcüsü, bu ürünlerin "yalnızca az bir miktarının" İngiltere ve İrlanda'da dağıtıldığını aktardı.
Mars, 2016 yılında bir tüketicinin Snickers içerisinde bir parça kırmızı plastik parçası bulmasının ardından 55 ülkede Snickersları toplatmıştı.

SALMONELLA NEDİR?

Salmonella, gıda zehirlenmelerinin en yaygın nedenlerinden biri olan bir grup bakterinin adıdır. Salmonella bakterisinin neden olduğu enfeksiyon ileri seviyede ishal, ateş, titreme, abdominal rahatsızlık ve kusmaya neden olur. Enfeksiyon, önlem alınmaması durumunda çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf insanlar için ölümcül sonuçlar doğurabilir. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...