'Emeklilik şirketleri sahada yok'

Düzenleyen:
'Emeklilik şirketleri sahada yok'

Ekonomi Haberleri

‘Otomatik katılım’da cayma oranının yüzde 38 olduğunu açıklayan Başbakan Yardımcısı Şimşek “Emeklilik şirketleri yeterince efor sarf etmedi” dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) otomatik katılım sayesinde 6 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 490 milyon liralık fon birikimi sağladıklarını bildirdi. Bireysel emeklilik sisteminde katılımcı sayısının 6,8 milyon kişiye, fon tutarının ise verilen devlet katkısıyla toplam yaklaşık 69 milyar liraya ulaştığını anlatan Şimşek, şunları söyledi: Otomatik katılım sisteminde cayma oranı yüzde 38... Bu durumun sebeplerinin tespiti ve onarılmasına ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Cayma hakkı, tamamen vatandaşlarımızın menfaatini gözetmek adına onlara tanımış olduğumuz bir haktır ve ilk 2 ayın bitiminde sistemden ayrılmak her zaman mümkündür. Bu durum paydaşlar tarafından tam olarak anlatılamadığı için, özellikle ilk iki ayda çok yoğun talepler geldiğini düşünüyorum. Sahada olması gereken emeklilik şirketleri, yeterince efor sarf etmedi. Üzülerek görüyorum ki yapılan olumsuz propaganda ve yanlış yönlendirmeler, sistemin özünü perdelemiş durumdadır. Bu sebeple şirketlerimizin tanıtım faaliyetlerine ağırlık vermeleri gerekiyor. Sistemin doğru tanıtılabilmesi için çalışanlarla işverenlerin bilgilendirilmesi büyük önem taşıyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...