Çanakkale Köprüsü fiyatları 20’ye katladı

Düzenleyen:
Çanakkale Köprüsü  fiyatları  20’ye katladı

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü son üç yılda bölgedeki arsa fiyatlarını 20 kata, konut ücretlerini ise 4 kata varan oranlarda artırdı

Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü son üç yılda bölgedeki arsa fiyatlarını 20 kata, konut ücretlerini ise 4 kata varan oranlarda artırdı. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdiresi Makbule Yönel Maya, Lâpseki ile Gelibolu’yu birbirine bağlayacak köprüyle ilgili hazırladıkları çalışma hakkında yaptığı açıklamada, 2014 yılında metrekaresi 5 TL’den satılan tarlaların, 2015 yılında 10 TL’den, 2016 yılında 25 TL’den, şu anda ise 100 TL gibi ortalama birim fiyatlardan satıldığını anlattı. Maya “Lâpseki ilçe merkezinde 2014’te konutların metrekaresi ortalama 500 TL iken şu anda 2 bin TL’ye yükselmiş durumda. Bu bölgelerde konut imarlı arsaların metrekaresi ise hâlen 400-650 TL aralığında satılıyor” ifadelerini kullandı.

 

5 yılda dengelenir

Makbule Yönel Maya, mevcut süreçte yol ve köprü güzergâhının birinci derece yakın bölgelerinde gayrimenkul fiyatlarında yüksek artış görünse de bölgenin 2040 yılı itibarıyla nüfusunun 4 kat artacağının beklendiğini hatırlattı. Maya, “Bölgede henüz dengeye ulaşmayan değer artışlarının önümüzdeki 5 yıllık süreç sonunda dengeye geleceği öngörülüyor” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...