Kopyaya 4 yıl hapis

Kopyaya 4 yıl hapis

GÜNDEM Haberleri

Meclis'te önümüzdeki hafta görüşülecek Torba Yasa Tasarısı'nda ÖSYM'nin yaptığı sınavlara yönelik bir yaptırım yer aldı. Buna göre, sınavlarda kopya çekenler 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Hükümet, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin düzenlediği merkezi sınavların güvenliği için harekete geçti. Üç yıl önceki KPSS'de yaşanan kopya skandalının ardından eleştirilerin hedefi olan ÖSYM'nin gerçekleştireceği sınavlarda usulsüzlük yapanlar cezalandırılacak. Meclis'te önümüzdeki hafta görüşülecek Torba Yasa Tasarısı'nda bu yaptırım da konuşulacak. Düzenlemeye göre, ÖSYM'nin yapacağı sınavlarda bireysel veya toplu olarak kopya çeken 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Düzenlemede ayrıca, ÖSYM tarafından yapılan sınavların soru ve cevapları hakkında bilgi edinme kanunu kapsamında başvuru yapılamayacağı da yeraldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...