Kiler Çalık grubu Doğu Aras'ı devraldı

- Güncelleme:
Kiler Çalık grubu Doğu Aras'ı devraldı

Ekonomi Haberleri

Doğu Aras Elektrik Dağıtım Şirketi'nin özelleştirme ihalesini 128.5 milyon dolar bedelle kazanan Kiler ve Çalık Grupları bedelin tamamını peşin ödeyerek bölgedeki çalışmalarına başladı.

Doğu Aras Elektrik Dağıtım Şirketi'nin özelleştirme ihalesini 128.5 milyon dolar bedelle kazanan Kiler ve Çalık Grupları bedelin tamamını peşin ödeyerek bölgedeki çalışmalarına başladı . Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Kars ve Iğdır illerini kapsayan Aras Elektrik Dağıtım Şirketi 2012 yılı verilerine göre 815 bin 168 aboneye hizmet veriyor. Bölgenin yıllık elektrik tüketimi ise yaklaşık 2 milyar kWh civarında. nbsp;Doğu Aras EDAŞ'ın ortaklarından Kiler Holding; perakende, inşaat, turizm ve enerji alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirket, aldığı yeni şirketlerle yurt genelinde uygun birincil ve ikincil enerji kaynaklarının kullanılarak elektrik üretilip-dağıtılacağı alanları tespit edip, gerekli üretim santrallerini kurup, işletmeyi hedefliyor. Bünyesinde 4 enerji şirketi bulunan Kiler Holding'in tüm şirketlerinin toplam enerji üretim kapasitesi 450 milyon KWh'ı buluyor. Yeni projeler gerçekleştirmek üzere çalışmalarına devam eden Holding, 2 yılda 1 milyar KWh üretim potansiyeline ulaşmayı hedefliyor. Çalık Holding ise 17 ülkede enerji, telekom, tekstil, inşaat, finans, medya ve madencilik sektörlerinde faaliyet gösteriyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...