Yerli otoyu ortak girişim yapacak

Düzenleyen:
Yerli otoyu ortak girişim yapacak

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yerli otoyu TOBB yapsın” sözünden sonra çalışmalarını hızlandıran TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, çalışmalarda sona geldi.

Canan Eraslan İSTANBUL - Otomotiv sektöründe üretim ve ihracat yapan, yedek parça üreten, demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren firmalarla yapılan görüşmelerin ardından, projeyi bir konsorsiyumun gerçekleştirmesi yönünde görüş birliği ağırlık kazandı. Ancak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Hisarcıklıoğlu, görüşme sonuçlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunmadan önce gelinen nokta konusunda açıklama yapmayacağını söyledi. 10 Ağustos’ta Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Ekonomi Zirvesi’ndeki konuşmada Hisarcıklıoğlu, “Şu müjdeyi vermek istiyorum: Yerli otomobili yapacak, Türkiye’nin markası olacak otomobili yapacak babayiğitler var. Haberiniz olsun. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla çalıştık. Görüşmeler bittikten sonra Cumhurbaşkanımızın onayını alıp kamuoyuna açıklayacağız” demişti. Projenin bir devlet projesi değil, özel sektör projesi olacağını söyleyen TOBB Başkanı, Filyos ve Ereğli’nin yanı sıra Konya, Kayseri, Antep ve Adana’nın talip olduğunu açıklamıştı. Önceki gün de Aksaraylı sanayiciler, yerli otomobil projesi için 25 milyon lira değerinde arsa ayırdıklarını söylemişti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...