Erdoğan: MYK’da uyuşturucu üzerinde durduk, eczanelere kadar gideceğiz

Düzenleyen:
Erdoğan: MYK’da uyuşturucu üzerinde durduk, eczanelere kadar gideceğiz

GÜNDEM Haberleri

“Yayımlanan yeni KHK ile uyuşturucuya daha ağır cezalar getirdik. Bunların üzerine kararlı bir şekilde gideceğiz. Eczanelere varıncaya kadar gideceğiz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’de Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına Motosiklet Teslim Töreni’nde, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere tedarik edilen 200 motosikletin, bu kurumlar ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, son 2 yılda 988 polis, asker ve güvenlik korucusunun şehit verildiğini belirterek “Aynı dönemde yaralanarak gazilik unvanına nail olan 5 bin 34 polis, asker ve güvenlik korucumuz var. Hamdolsun bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık. Teröristlere misliyle cevabını verdik, veriyoruz. İnlerine girdik, giriyoruz. Girmeye de devam edeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKYK’da özellikle narkotik ile alakalı olmak üzere, esrar, eroin, captagon gibi uyuşturucular üzerinde çok daha kararlı şekilde durduklarını vurguladı.
Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile uyuşturucuyla alakalı çok daha ağırlaştırılmış cezai müeyyideler getirildiğine işaret eden Erdoğan, “Bunlar caydırıcıdır ve bunların üzerine kararlı bir şekilde gideceğiz. Eczanelere varıncaya kadar gideceğiz. Bunu dışında captagon vesaire, bunların satıldığı yerlerin araştırılması, bunlarla ilgili bütün istihbarat çalışmalarının yapılması noktasında da kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Şayet bir yerde suç oranı yükselmişse, iki ihtimal vardır. Birinci ihtimal suçluların takibini yapmakla görevli güvenlik kuvvetlerimizden bazıları, onlarla işbirliği içindedir. İkinci ihtimal, güvenlik kuvvetlerimizin sayı, teçhizat ve istihbarat yönünden zayıflığı söz konusudur” dedi.
Erdoğan: MYK’da uyuşturucu üzerinde durduk, eczanelere kadar gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokaklarda, mahallelerde görülen her polis ve jandarma ile onların araçlarının vatandaşların kalbine güven, suçluların yüreğine korku saldığını dile getirerek, şunları kaydetti: “Güvenlik kuvvetlerimizin gücü, sahip oldukları yetkiden ve taşıdıkları silahtan ziyade milletimizin vicdanında edindiğiniz yer kadardır. Şayet milletimiz, güvenlik kuvvetlerimize ve onların sorumluluklarına sahip çıkarsa, az gayretle çok netice elde edilir.”
Erdoğan: MYK’da uyuşturucu üzerinde durduk, eczanelere kadar gideceğiz
VATAN HASDAL’A GİDİYOR

 Hasdal’da yeni emniyet külliyemizi inşa edeceğiz ve bu yeni emniyet külliyemizde İstanbul Emniyet Teşkilatımız inşallah çok daha verimli, çok daha farklı hizmetlerin verilebileceği bir imkâna kavuşacak ve burası gerek büyüklüğü itibarıyla gerek ihtiyaca cevap verme noktasında, ihtiyaca göre bir projelendirmeyle gayet güzel bir külliyeye İstanbul inşallah kavuşmuş olacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...