Türkler Yunan adasına akın etti

Düzenleyen:
Türkler Yunan adasına akın etti

YAŞAM Haberleri

On günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilenler yine yollara düştü. İstanbul başta olmak üzere büyük şehirler boşaldı. 4 milyon kişi yollara düş tü, TEM’de yoğunluk sürücülere zor anlar yaşattı. Ancak bazıları kendi vatanlarını tercih etmek yerine Yunan adalarına akın etti.

Binlerce Türk vatandaşı, Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Deniz Hudut Kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, feribotlarla Midilli Adası’na geçti. Adaya sefer düzenleyen bir turizm firmasının yetkilisi Ahmet Soydan “Midilli Adası’nda şu anda yaklaşık 5 bin Türk turist bulunuyor. Dün de yaklaşık bin kişi geçiş yaptı. Yoğunluk bayramın 3. gününe kadar sürecek” dedi. Yunan adaları fiyat açısından Türkiye’ye göre daha uygun olduğunu savunan tatilcilerden Serkan Altaş ise “Hem ucuz olması hem de farklı bir ortamda bulunmak için tercihimi buradan yana kullandım” diye konuştu. Sakız Adası’nın eski Ticaret Odası Başkanı Andonis Zanikos “10 Türk turisti, 150 Kuzey Avrupalı turiste tercih ederim” açıklamasını yaptı. Öte yandan Bodrum’a 1 buçuk milyon turist akın ederken, bu sayının Muğla’da 4 milyona çıkması bekleniyor. Edirne İpsala Sınır Kapısında ise evlerine dönmek üzere yola çıkan gurbetçilere tatilciler de eklenince yoğunluk yaşandı. Gece 7 kilometreyi bulan araç kuyruğu, gündüz 12 kilometreye kadar ulaştı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...