Tatilinizi ‘ona’ göre planlayın

Düzenleyen:
Tatilinizi  ‘ona’ göre planlayın

YAŞAM Haberleri

Çocuklarla tatile çıkarken, çok iyi plan yapın, hem onun hem kendinizin dinleneceği alan ve zamanlarınız olsun. Bir de ‘her yeri göreyim’ telaşında olmayın ki tatilden yorgun dönmeyin...

Yılın belki de son tatili kapıda. Türkiye genelinde milyonlarca kişi, okullar açılmadan önceki son tatili değerlendirmek için yollara düştü. Siz henüz gitmeyenlerdenseniz, bütün hazırlıklarınızın tam olduğundan emin olmalısınız. Seyahat sitesi Momondo, tatile çocuklarıyla çıkacaklar için seyahatlerini kolaylaştıracak bir rehber hazırlamış. Öncelikle yolculuğunuz için seçtiğiniz araç hangisiyse, erken yola çıkmakta yarar var. Tren garı, havaalanı ya da otogara giderken trafik sıkışıklığını göz önüne alarak erken çıkmalısınız. Özellikle havaalanlarında kontroller için yurt içi seyahatine çıkacaksanız 2 saat, yurt dışı için 3 saat önceden havaalanına gitmenizde fayda var. Hatta mutlaka on-line check-in yaparak zaman kazanmalı, stresinizi azaltmalısınız. 

 

Çok fazla eşya taşımayın

Evet, çocukların çok farklı ihtiyaçları olabiliyor ve bu sebeple küçük valiz yapmak pek mümkün olmuyor. Ancak unutmayın, artık hemen hemen her yerde aynı marka olmasa da birçok ürünü bulmak mümkün. Sadece bulması çok zor olan ürünleri yanınıza alarak tatil boyu yanınızda devasa çantalar taşımaktan kurtulabilirsiniz. Böylece hem çocuğunuzla daha hızlı hareket edebilir, hem de sürekli eşya taşıma stresinden kurtulabilirsiniz.

 

Her yere gitmeye çalışmayın

Tatile gitmenin en önemli kurallarından biri de araştırmak. Gittiğiniz yerde tavsiye edilen her yeri ziyaret etmek istersiniz mutlaka. Ama koşuştururken, gittiğiniz yerin tadını çıkaramama riskini göz önünde tutun. Örneğin tarihî bir mekâna çıkarken yüzlerce merdiveni çocuklarla tırmanmak zor. Çocukla gidebileceğiniz yerleri tercih etmenizde yarar var. 

 

Çocuklarınızla her şeyi paylaşın

Tatilden maksimum keyif almanız  için çocuklarınıza, gideceğiniz yerlerin özelliklerini anlatın. Neler göreceklerini merak uyandıran şekilde anlatırsanız yolda sıkılmayacak, size huzursuzluk vermeyecek. Hem böylece çocuğunuzla çok daha fazla şey paylaşmış olacak, onun sonraki geziler için merak duymasını sağlayacaksınız.

 

Kendinizi de düşünün

Tatil hep birlikte yapacağınız bir etkinlik. Bütün tatili ve organizasyonu sadece çocuğunuz için planlamak, sizin tatilden dinlenip keyip alarak değil yorularak dönmenize sebep olacak. Onun için kendinize de zaman ayırıp, en sevdiğiniz etkinlikleri pogramınızın içine serpiştirmeyi unutmamanızı tavsiye ediyoruz.

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...