Mutlaka terlik giyin

Düzenleyen:
Mutlaka terlik giyin

SAĞLIK Haberleri

Yaz aylarında deniz veya havuzda geçirilen sürenin uzaması ve güneşin etkisiyle bazı cilt hastalıklarının ortaya çıkma riski artıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Yaz aylarında deniz veya havuzda geçirilen sürenin uzaması ve güneşin etkisiyle bazı cilt hastalıklarının ortaya çıkma riski artıyor. Türk Dermatoloji Derneği genel sekreteri Doç. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu deniz tatilinde sıklıkla rastlanan mantar, pişik, böcek sokması, güneş alerjisi ve yanık gibi durumlardan korunmak için alınması gereken tedbirleri şöyle sıraladı:
¥ Deniz veya havuzdan çıktıktan sonra özellikle vücuttaki kıvrım yerlerinin iyice kurulanmaması ciddi mantar hastalıklarına yol açabilir. Sudan çıkınca ıslak mayoyu değiştirin ve çok iyi kurulanın.
¥ Ortak kullanıma açık havuzlarda ve plajlardaki zeminlerden ve duştan mantar bulaşabilir. Havuz kenarlarındaki ıslak zeminlerde ve plajda yürürken mutlaka terlik giyin. 
¥ Deniz suyu cildi kurutur. Denizden çıkınca hemen duş alın.
¥ Güneş yanığına kesinlikle diş macunu, yoğurt sürmeyin ve en yakındaki sağlık kuruluşuna başvurun. 
¥ Parfüm ve deodorantlar güneşe çıkmadan hemen önce kullanılırsa lekelenmeye sebep olur. Güzel kokayım derken lekelenmeyin.
¥ Sinek kovucu ilaç ve spreyler alerjik etki yapabilir.
¥  Cilde sürülen sinek kovucu ilaç ve spreylerin de ciltte alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğini unutmayın.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...