Bayram sonrası gündem ekonomi

Düzenleyen:
Bayram sonrası gündem ekonomi

Ekonomi Haberleri

Yerli otomobilde ikinci adım, Orta Vadeli Plan hazırlıkları, teşvik ve istihdam seferberliğinin sonuçları, büyüme, KDV reformu, AB ile Gümrük Birliğinin güncellenmesi ve enflasyon raporu, gündemin ilk sıralarında olacak

Uzun Kurban Bayramı tatilinin ardından, yılın kalan 3 ayı için tam bir seferberlik başlayacak. Ekonomide, 15 Temmuz’un sebep olduğu tahribatın birinci yılının ardından açıklanacak rakamlar, böylesine yıkıcı bir tahribatın ardından 1 yılda yaşanan büyük toparlanmayı göstermesi hem de hedeflere ulaşılması adına atılan adımların isabetini göstermesi açısından büyük önem taşıyor.
5 Eylül’de başlayacak çalışma döneminde ilk sırayı 2018-2020 dönemini kapsayacak Orta Vadeli Plan (OVP) ve 2018 Yılı Bütçe kanun Tasarısı hazırlıkları alacak. Aynı zamanda çok farklı oranları içerdiği için eleştirilen Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu’nun yenilenmesine ilişkin çalışmalar Avrupa Birliği (AB) ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesi de bu dönemin önemli başlıkları olacak. AB ile bu süreç devam ederken, Brexit kararı alan İngiltere ile de geniş kapsamlı Serbest Ticaret Anlaşması (STA) görüşmeleri yapılacak. Söz konusu STA, Brexit’in gerçekleştiği anda yürürlüğe girecek. Bakanlıkların 16 Nisan’dan sonraki 180 günü içeren icraatlarının sonuçlarına kadar bir dizi ekonomi başlığı ön plana çıkacak. 1 Ekim 2017’de açılacak TBMM’nin yeni dönemine ilişkin icraatlar, “Süper Teşvik” olarak adlandırılan, yatırımcıya arsa, eleman, makine ve fabrika binasına kadar çok sayıda desteği içeren sistemin getirileri değerlendirilecek. İşsizlik, yazın düşüşe geçen enflasyon oranları, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi sonrası olumlu seyir izleyen turizm verileriyle gıda fiyatlarındaki değişiklikler de bu dönemde gündemdeki yerini koruyacak.

Yerli oto için son karar sonbaharda
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yerli otomobili TOBB yapsın” sözünden sonra çalışmalara başlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bayramdan sonra ikinci tur görüşmelerin sonuçlarını açıklayacak. Belirlenen 2 otomobil modelinin Türkiye’de, yerli marka ile üretilmesine ilişkin çalışmaların sonbaharda tamamlanarak projenin nihayet hayata geçirilmesi hedefleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...