Memura yüzde 1 enflasyon farkı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Memura yüzde 1 enflasyon farkı

Ekonomi Haberleri  / AA

Enflasyonun yılın ilk yarısında yüzde 4 çıkması üzerine memur, sözleşmeli ve emeklilerine yüzde 1 enflasyon farkı ödenecek, Temmuz'da memurun alacağı toplam zam ise yüzde 4 olacak.

Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, Ocak-Haziran dönemi için yüzde 1 oranında enflasyon farkı alacak. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı Haziran ayı tüketici fiyat artışı sonrasında Ocak-Haziran dönemi enflasyonu yüzde 4 olarak gerçekleşti. Haziran ayı tüketici fiyatları ise yüzde 0,76 arttı. Bu şekilde yılın ilk yarısında toplu sözleşme uyarınca yüzde 3 zam alan devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, yüzde 1 oranında enflasyon farkı almaya hak kazandı.


Toplam zam yüzde 4
Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilileri, 1 Temmuz 2013'ten geçerli olmak üzere yüzde 3'lük zamlarının üzerine yüzde 1 enflasyon farkı alacak. Enflasyon farkı, yüzde 3'lük artışla maaşlara ilave edilecek. Böylece toplam zam oranı yüzde 4 olacak. Toplu sözleşme görüşmeleri sonunda memur maaşlarına 2013 yılı için 3+3 zam yapılması kararlaştırılmıştı.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...