Vatandaşın borcu arttıkça banka kârları yükseliyor

Düzenleyen:
Vatandaşın borcu arttıkça banka kârları yükseliyor

Ekonomi Haberleri

Bendevi Palandöken “Kredi borcundan dolayı yasal takibe alınan kişi sayısı 712 bine yükseldi, banka kârları ise yüzde 33 arttı” dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşların borçları yüzünden takibe alındığını ancak bankaların yüksek kârlarının devam ettiğine savundu. Palandöken “Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezinin 2017 Haziran raporuna göre, bireysel kredi borcundan dolayı kanuni takibe alınmış kişi sayısı, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artarak 712 bin kişi oldu. Aynı zamanda 1 milyon 940 bin 626 kişinin bireysel kredi borcu var ve bireysel kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısı ise 2 milyon 238 bin 385. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre ise Türk bankacılık sektörünün dönem net kârı, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 33,2 artarak 25 milyar 355 milyon liraya yükseldi. Vatandaşın borcu arttıkça, bankaların kazançları da hızlı şekilde artıyor. Kâr yüzdeleri normalin üzerinde. Bankalar farklı adlar altında vatandaştan para kesmemeli ve yüksek faiz oranları düşürülmeli” değerlendirmesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...