Türkiye’yi yatırım radarına aldı

Düzenleyen:
Türkiye’yi yatırım radarına aldı

Ekonomi Haberleri

‘Emtia gurusu’ olarak tanınan, dünyaca ünlü yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers, yüksek getirisi nedeniyle Türk tahvillerine yatırım yapmayı düşünebileceğini bildirdi.

‘Emtia gurusu’ olarak tanınan, dünyaca ünlü yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers, yüksek getirisi nedeniyle Türk tahvillerine yatırım yapmayı düşünebileceğini bildirdi. Uluslararası yatırımcıların gelişen piyasalara yönelik ilgisinin devam ettiğini ifade eden Jim Rogers, Çin ve Rusya gibi birçok piyasanın yükselişte olduğunu gördüklerini, insanların yeniden gelişmekte olan ekonomilere döndüğünü söyledi. Orta Doğu’da olanlara rağmen insanların artık daha iyimser olduğunu ifade eden Rogers “Durum bu şekilde oldukça Türkiye daha iyi durumda olacak. Türkiye’nin doğuda, batıda, güneyde dostları var” dedi.  
BÜYÜK ÇÖKÜŞ OLACAK
Fed’in olası para politikası adımlarını da değerlendiren Roger, “Problemlerle karşılaşacağız. ABD, hâlihazırda dünya tarihinin en borçlu ülkesi durumunda. ABD’de faiz oranları ya piyasa koşullarıyla ya da Fed’in kararıyla artacak. Fakat zaman içerisinde daha ciddi sorunlar oluşacak. Fed, panikleyerek geri dönüp piyasaları kurtarmaya çalışacak. Bu bir süreliğine işe yarayabilir. Fakat sonrasında büyük çöküş olacak. İşte o zaman ciddi sorunlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...