Ottenberg: Türk şirketiyiz yatırıma devam edeceğiz

Düzenleyen:
Ottenberg: Türk şirketiyiz  yatırıma devam  edeceğiz

Ekonomi Haberleri

Ottenberg, Türkiye ile Almanya arasında yaşanan siyasi gerginliğin şirketinin Türkiye’ye ilişkin planlarını hiç etkilemediğini ve yatırımlarına devam edeceklerini kaydetti.

FİKRET ÇENGEL BERLİN

Beyaz eşya ve tüketici elektroniği fuarı IFA’da Türk basınına değerlendirmelerde bulunan BSH Ev Aletleri CEO’su Karsten Ottenberg, “Türk ve Alman halklarının uzun yıllara dayalı köklü bir geçmişi ve iş birliği var. Bu sağlam temelden güç alan global bir şirket olarak Türkiye’de üretiyoruz, Türk insanı için istihdam ve aileler için değer oluşturuyoruz. Biz Türkiye’de kendimizi bir Türk şirketi olarak kabul ediyoruz ve işimize odaklanıyoruz. Yatırımlarımız kesintisiz devam edecek” diye konuştu.
Türkiye’nin BSH için önemini rakamlarla vurgulayan Ottenberg, Çerkezköy fabrikasının tek çatı altında toplanan dünyadaki en büyük üretim merkezleri olduğunu ve Türkiye’de 8 bin kişi istihdam ettiklerini ifade etti. Ottenberg sözlerine şöyle devam etti: Türkiye’deki şirketimiz büyüklük açısından Almanya ve Çin’den sonra 3. sırada geliyor. Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarıyla tüketicilerimize hizmet verdiğimiz tüketim pazarı olaraksa Türkiye 4. sırada. Dünyadaki 3 Ar-Ge merkezimizden biri yine Türkiye’de. 300 Türk mühendis Çerkezköy’de dünya için ürün tasarlıyor. Biz geçmişte olduğu gibi Türkiye’den dünya üretim yapmaya devam edeceğiz. Ev aletleri sektöründe diğer tüm sektörlerde olduğu gibi baş döndürücü bir dijital dönüşüm yaşanıyor. Biz BSH olarak bu dönüşüme çok iyi adapte olduk ve artık bu dönüşüme öncülük ediyoruz. Ar-Ge bütçemiz yıllık 600 milyon avro seviyesinde. Çerkezköy AR-GE merkezimiz dijitalizasyon ve tüketici odaklı deneyim tasarımı atılımımızda önemli rol oynuyor ve Türkiye’deki ürettiğimiz tüm ürünlerimiz bu yeni teknolojilere uyumlu. Çerkezköy’ün de katkıda bulunduğu bu dijital yetkinliklerimiz sayesinde, 3,5 yıl içinde ciromuzu 10 milyardan 13 milyar avroya çıkardık. Buna bağlı olarak yıllık ciromuzdan AR-GE’ye aktardığımız bütçe ise yüzde 3,2’den yüzde 4,4’e çıktı. Aynı dönemde AR-GE çalışan sayımız ise 3 bin dolayından neredeyse 2 katına, yani 5 binlere yükseldi. Bu atılımı yapmadığımız takdirde şirketimizi 3,5 yıl içinde yüzde 30 büyütmemiz hayal olurdu.
IFA’da herkesin ev aletlerinde bağlantılı bir dünyadan bahsettiğini belirten Ottenberg, BSH olarak 2020’ye gelindiğinde pazara sunacakları tüm ürünlerin HOME-CONNECT yani ağa bağlı olma özelliğine sahip olacağını tahmin ettiklerini vurguladı. Ağa bağlantılı ürün platformunu herkese açık olarak geliştirdiklerini, ses tanıma teknolojilerini de entegre ettikleri farklı konseptleri test ettiklerini kaydeden Ottenberg, “Önceliğimiz, herkese açık ama güvenlik ve kişisel gizlilik nedeniyle suistimale kapalı bir platform geliştirmek” şeklinde konuştu.

ÖTV indirimi sektöre soluk verdi
Türkiye pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan BSH Türkiye ve Bölge CEO’su Norbert Klein ÖTV indiriminin etkisiyle satışları adet bazında yüzde 30, ciro bazında ise yüzde 25 arttırdıklarını söyledi. Klein “2017’de büyümenin önemli bir itici gücü olarak ÖTV indirimini söyleyebiliriz. Bu arada yeni konutların inşasının devam etmesi de sektörü canlı tuttu. ÖTV indiriminin ardından satşılar bir miktar gerileyebilir” dedi. 

Mutfak Mykie’ye emanet 
Ağ bağlantılı HOME-CONNECT özelliğine sahip ev aletlerini geçtiğimiz yıl Türkiye’de de pazara sunduklarını kaydeden Norbert Klein, ürün gamının yaygınlaşması ve fiyatlarının da erişilebilir seviyelere gelmesiyle bu segmentteki talebin çok hızlanmasını beklediklerini vurguladı. 2020 yılına kadar tüm ürünlerde internet bağlantısına geçileceğini belirten Klein, yeni mutfak asistanları Mykie ile bütün alışkanlıkları değiştirecek yeni bir boyuta geçeceklerini söyledi. 
“Mutfaklarımız artık yemek pişirilen yerden olmaktan çıkıp, bir yaşam alanına dönüşüyor” diyen Klein, Mykie’nin özelliklerini 
şöyle sıraladı: Evinize daha adım atmadan evdeki bütün aletleri telefon üzerinden kontrol edebileceksiniz. Sadece ışıkları, kaloriferi, müzik setini aç kapadan bahsetmiyorum. “Beş dakikaya evdeyim. Kahvemi hazırla. Yemeği ısıt, fırını yak, çamaşır makinesini şu programda çalıştır, bak bakalım buzdolabında marul var mı, vs.” gibi komutlar verebileceksiniz.” Mykie sizi dinliyor, kullanıcısıyla konuşuyor, sözlü cevap veriyor, emirlerinizi yerine getiriyor ve evdeki bütün akıllı cihazları komutla kapatıp açabiliyor. Buzdolabında ne var, ne yok  söyleyebiliyor.Yemek tarifleri veriyor, online alışverişi sizin adınıza yapabiliyor. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...