Fındıkta fiyat tepkisi sürüyor

Düzenleyen:
Fındıkta fiyat tepkisi sürüyor

Ekonomi Haberleri

2017 sezonu için fındık alım fiyatlarına tepkiler sürüyor. Beklentiler en az 15 lira olması yönünde iken, 10 TL olarak belirlenen fındık fiyatı, üreticileri memnun etmedi.

Giresun’da bazı fındık üreticileri “Hırsız dahi artık çalmıyor” deyip fındık toplamaya Eylül ortasında başladı. Her yıl yeni bir umutla Ağustos ayının ilk haftası hasada başlayan fındık üreticileri bahçelerine ilk kez gecikmeli olarak girdi. Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı Karaağaç köyünde yaşayan fındık üreticisi Ekrem Kırdemir “Bu sene fındık fiyatlarından hırsızlar dahi memnun değil, hırsının girmediği bahçeye biz de geç başladık, geç topluyoruz” dedi. Fındıkta istedikleri fiyatı bir türlü göremediklerini ifade eden Kırdemir “Geçen sene 14,5 TL’ye sattığımız fındığı bu sene 7 lira olduğunu söylüyor tüccar. Ne yapalım yine de fındığı ağacın başında veya dibinde bırakmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...