ABD'li diplomatlar Türkiye'nin güneyinden ayrılmıyor

ABD'li diplomatlar Türkiye'nin güneyinden ayrılmıyor

GÜNDEM Haberleri

ABD'li diplomatlar 23-28 Nisan tarihlerinde Hatay ve Gaziantep'te Suriyeli muhalif grup ve tugay elemanlarıyla bir araya geldi.

23-28 Nisan tarihlerinde Hatay'a bağlı Kumlu-Hamamat Kaplıca Tesisleri'nde, 23-28 Mayıs tarihlerinde Gaziantep Tuğcan Oteli'nde, 23-28 Haziran'da da Büyük Antakya Oteli'nde Özgür Suriye Ordusu ve yakın muhalif grupların yanı sıra son günlerde farklı adlarla oluşturulan muhalif tugay elemanlarıyla da bir araya gelen ABD'li diplomatların, toplantılarda yapılması düşünülen lojistik ve mühimmat desteğini ele aldıkları tahmin ediliyor. Diplomatların, 23-28 Mayıs'ta Tuğcan Oteli'nde yaklaşık 4 saat süren toplantı için biri ABD flamalı toplam 7 aynı renkte ciple otele geldiklerini anlatan bir kaynak, "Toplantıya başka illerden gelenler de vardı. Toplantı başladığında otel civarında ne asker, ne de polis vardı. Otelin yaklaşık 20'yi aşkın personeli toplantı sonuna kadar otel dışında tutuldu. ABD'liler Suriye için verilen 500 milyon dolarlık yardım tutarının notlarının bulunduğu bir dosyayı unutmuşlar" diye konuştu. ABD'nin Türkiye Misyon Hareketi adı altında sunumların yapıldığı toplantılarda ABD Adana Konsolosluğu'ndaki görevlilerin de aktif rol aldıkları dikkat çekiyor. Reyhanlı katliamının ardından toplantıları sıklaştıran ABD'li diplomatlar, 27 Haziran'da Büyük Antakya Oteli'nde gerek basına, gerekse otel çalışanlarına kapalı toplantıda çok sayıda muhalif temsilciyle bir araya geldi. Son toplantının adresi Hatay, Suriye'ye mühimmat trafiği için geçiş noktası olmasının yanı sıra Halep'e yakınlığı açısından da önem taşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...